Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien tiksies ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja amatam izraudzīto Santu Purgaili.
Pēc tikšanās abas puses atbildēs uz mediju pārstāvju jautājumiem.
Purgailes kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai Ministru kabinetā, taču gala lēmums par iecelšanu amatā būs jāpieņem Saeimai.

 

Kultūras ministrs Nauris Puntulis šorīt Latvijas Televīzijai sacīja, ka Nacionālās akustiskās koncertzāles celtniecību neaizkavēs iepriekš tās būvniecībai atvēlētā Eiropas struktūrfondu finansējuma pārdalījums citām vajadzībām.
No 23 miljoniem eiro 16 miljoni tiks iepludināti valsts kopējā budžetā, bet 9,5 miljoni paliks Kultūras ministrijas rīcībā, ko 18. septembrī apstiprināja Kultūras ministrija. Puntulis to uzskata par pozitīvu ziņu.
Jau stājoties ministra amatā, Puntulis uzsvēris, ka koncertzālei jāmeklē vislabākais risinājums, šobrīd norādot, ka citi varianti koncertzāles bīvniecības vietai, izņemot AB dambi, līdz šim nav izskatīti tikpat nopietni kā AB dambis, kas šobrīd tiekot darīts.

 

No 23. līdz 26.septembrim četri Krievijas bruņoto spēku virsnieki Latvijā veiks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas bruņojuma kontroles inspekciju Latvijā.
Aizsardzības ministrija informē, ka tas tiks darīts Latvijas centrālajā daļā, lai pārbaudītu, vai ikgadējā vispārējā militārā informācija atbilst ziņotajam.
Šogad šī ir trešā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas bruņojuma kontroles inspekcija Latvijā.
Aprīļa sākumā tādu veica Ukrainas bruņoto spēku pārstāvji, bet jūnijā – Tadžikistāna.

 

Amerikas Savienotajās Valstīs, Losandželosā ikgadējā “Emmy” balvu pasniegšanas ceremonijā par labāko dramatisko seriālu atzīta slavenās “Troņu spēles”, kas bija izvirzīts balvai 32 kategorijās, saņēmis galveno balvu.
Savukārt par labāko miniseriālu atzīta “Černobiļa”.
“Emmy” balva tiek uzskatīta par analogu kinoakadēmijas “Oskara” balvai televīzijas formātā, un to pasniedz kopš 1949. gada.

 

Nākamnedēļ, 3.oktobrī paziņos šī gada Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominantus vairākās kategorijās – “Labākā pilnmetrāžas spēlfilma”, “Labākā īsmetrāžas spēlfilma”, “Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma” un citās.
“Lielais Kristaps” norisināsies no 7. līdz 12.novembrim kinoteātrī “Splendid Palace”.

 

Avots:    LETA