Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Valdība nolēmusi neatbalstīt uzņēmumu “Latvijas Mobilais telefons” un “Lattelecom” apvienošanu. Jāatgādina, ka Ekonomikas ministrija izskatīšanai valdībā bija iesniegusi informatīvo ziņojumu par turpmāko rīcību ar “Lattelecom” un LMT kapitāla daļām. Jau vakar pēc koalīcijas partneru sēdes tika atzīts, ka valdība varētu neatbalstīt telekomunikāciju operatoru apvienošanu.

 

Valdība pilnvarojusi Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču parakstīt Vienošanos par grozījumiem, kas vienkāršos Latvijas un Krievijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu kārtību. Viens no grozījumiem paredz, ka, derīgos ceļošanas dokumentos spiedogu par robežas šķērsošanu pierobežas iedzīvotājiem neveiks.

 

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kuram 2019.gada nogalē noslēgsies trešais pilnvaru termiņš, neplāno kandidēt uz nākamo termiņu šajā amatā, apliecina Rimšēvičs, norādot, ka patlaban konkrētus turpmākos plānus neatklās. Tāpat Rimšēvičs uzsver, ka viņa pilnvaru termiņa atlikušajos divos gados Latvijas Banka neklusēs, bet arī lieki nestrīdēsies. Latvijas Bankas prezidenta amatā Ilmāru Rimšēviču iecēla 2001.gada decembrī, bet 2007. un 2013.gadā Saeima ievēlēja atkārtoti.

 

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs šogad desmit mēnešos ir saņēmis teju 3000 sūdzības, kas ir par gandrīz 40% vairāk nekā attiecīgajā laikā gadu iepriekš. Visvairāk – 1500- pretenzijas desmit mēnešos saņemtas par līguma noteikumiem neatbilstošiem pakalpojumiem, tostarp cilvēki visvairāk ir bijuši neapmierināti ar avio pakalpojumiem.

 

Saeimas sociālo un darba lietu komisijas deputāti atbalsta ieceri Veselības aprūpes finansēšanas likumā ierakstīt, ka veselības aprūpes budžetam 2020.gadā ir jāsasniedz 4% no iekšzemes kopprodukta.

 

Saeimas atbildīgā komisija šodien sāka skatīt Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu otrajam lasījumam, kuram saņemti 143 priekšlikumi. Saeimas komisija šodien izskatīja 27 no tiem.

 

Latvijā patēriņa cenas šogad oktobrī salīdzinājumā ar septembri varētu būt pieaugušas par 0,4-0,6%, prognozē banku analītiķi. Centrālā statistikas pārvalde datus par patēriņa cenu izmaiņām oktobrī paziņos rīt, 8.novembrī.

 

“Latvijas Pasts” izdevis tenisistei Aļonai Ostapenko veltītu pastmarku, kas ilustrēta ar Ostapenko triumfa brīdi, turot rokās šā gada Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra uzvaras kausu un arī tenisistes 2017.gada lielāko panākumu aprakstu. Līdz ar pastmarku bloku izdota arī speciāla aploksne.

 

 

Avots:   LETA