Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisija ir nolēmusi vērsties pie Valdības vadītāja Māra Kučinska ar lūgumu nodrošināt Krimināllikuma grozījumu izstrādi, kas nākotnē pašvaldībām palīdzētu veiksmīgāk cīnīties ar graustu īpašniekiem. Komisijas vadītājs Oļegs Burovs un par jomu atbildīgie speciālisti norāda, ka Krimināllikumā būtu jāiekļauj norma, kas paredz atbildību par būvju, to fasāžu un citu ārējo konstrukciju uzturēšanas vai ekspluatācijas prasību ļaunprātīgu pārkāpšanu, kā rezultātā būve atrodas bīstamā tehniskajā stāvoklī un apdraud cilvēku drošību. Plānots, ka vēstule premjeram tiks nosūtīta nākamās nedēļas laikā.
Tikmēr grausta Rīgā, Marijas ielā 6, īpašnieki beidzot ir vienojušies par nama fasādes atjaunošanu. Pagaidām plašāka informācija nav zināma.

 

Vācijas varasiestādes izsludinājušas ārkārtas stāvokli saistībā ar ugunsgrēku, kuru armijas poligonā šomēnes izraisīja militārās mācības un kas vēl nav apdzēsts. Ugunsgrēka dēļ var nākties evakuēt divas apdzīvotas vietas Lejassaksijā netālu no Nīderlandes robežas, kopumā aptuveni 1000 cilvēku. Ugunsgrēks armijas poligonā izcēlās šomēnes, kad helikopters mācību laikā izšāva raķeti. Ugunsgrēks deg jau gandrīz trīs nedēļas. To traucē apdzēst munīcija, kas palikusi no mācībām, un fakts, ka uguns deg zem zemes virskārtas.

 

Vācijas varasiestādes noraidījušas ieceri galvaspilsētā atjaunot daļu no Berlīnes mūra  -mākslas projekta vajadzībām, kā iesmeslus minot drošības apsvērumus un ugunsgrēku riskus. Projekta ietvaros bija plānots uzsliet 900 betona blokus, no kuriem katrs ir 3,6 metrus augsts, izveidojot norobežotu teritoriju. Tās iekļūšanā būtu nepieciešamas īpašas atļaujas, kurām cilvēki varētu pieteikties internetā. Projekta autori norāda, ka 9.novembrī bija paredzēts sienu simboliski nojaukt, pieminot 1989.gadu, kad tika nojaukts Berlīnes mūris. Taču projekts izpelnījās pretrunīgus vērtējumus, tostarp, kritiķi apgalvoja, ka tas ir reklāmas triks, kas aizskars to cilvēku jūtas, kas dzīvoja komunistiskajā Austrumvācijā.

 

Lielbritānija ievērojami palielinās savas karadarbības spējas kibertelpā, izveidojot jaunus 2000 cilvēku lielus uzbrukuma kiberspēkus. Bijušais Lielbritānijas Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis Ričards Barons norāda, ka laikā, kad tādas valstis kā Krievijas jau veic uzbrukumus, ir īpaši svarīgi palielināt Lielbritānijas spējas veikt kiberuzbrukumus.

 

Latvijā puse jeb 50% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem smēķē, turklāt 28% no viņiem smēķē regulāri. Pēc Veselības indeksa datiem, visretāk šī atkarība raksturīga vecākai paaudzei jeb iedzīvotājiem vecuma no 55 līdz 74 gadiem, kuru vidū nesmēķē un no piesmēķētas vides izvairās 59% respondentu. Tāpat secināts, ka regulāri smēķē cilvēki ar zemiem ienākumiem, kuru vidū tas ir katrs trešais aptaujātais, bet visretāk – personas ar augstiem ienākumiem jeb – 17%.

 

Latvijas paraolimpieši ir lielisks piemērs un iedvesmas avots visai Latvijas sabiedrībai, sveicot Latvijas paraolimpiešus, kuri Eiropas čempionāta vieglatlētikā 2018.gadā izcīnījuši godalgotas vietas, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš pateicās sportistiem par ieguldīto smago darbu un sasniegtajiem izcilajiem rezultātiem.

 

 

 

 

 

Avots:     LETA