Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Ir ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā, informē ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, norādot, ka kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību. Par kriminālprocesa virzību atbildīgā iestāde ir Drošības policija, un kriminālprocess ir ierosināts pēc panta par valsts amatpersonu bezdarbību.

 

Latvijas energoapgādes nākotne būs atkarīga no vietējiem energoresursiem un to pievienotās vērtības, norāda Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzsverot, ka mūsu valstī ir jābūt skaidrībai, ko un kā plānosim attīstīt, jo kļūdainas politikas izvēle noved pie problēmām. Prezidents arī atgādina, ka pasaule un modernās tehnoloģijas strauji attīstās, tāpēc valstis meklē dažādus risinājumus klimata pārmaiņu radīto seku ierobežošanai un Latvijai šajos procesos ir būtiski piedalīties.

 

Viens no galvenajiem Eiropas lielākās lidsabiedrību asociācijas Airlines for Europe mērķiem šogad ir turpināt darbu pie gaisa satiksmes kontrolieru streiku izskaušanas, šodien Briselē informēja asociācijas pārstāvji. Piermēram, Īrijas aviokompānijas Ryanair valdes priekšsēdētājs Maikls O’Līrijs uzsvēra, ka Eiropā kontrolieru streiks notiek vidēji reizi deviņās dienās, kas esot jāuzskata kā milzīga vara, attiecīgajiem cilvēkiem vienkārši neierodoties darbā un ”aizverot Eiropas debesis”. Ar pārvadātiem vairāk nekā 550 miljoniem pasažieru gadā A4E dalībnieki veic vairāk nekā 70% no kontinenta lidojumiem, kopā veidojot 2700 lidmašīnu floti un gada apgrozījumam pārsniedzot 100 miljardus eiro.

 

Šī gada jūnijā uz Eslingenas Dziesmu svētku 70 pasākumiem ieradīsies vairāk nekā 500 dalībnieki no latviešu tautisko deju un folkloras kopām, arī koriem visā pasaulē. Kopumā ir pieteikušās 29 mākslinieciskās grupas, tajā skaitā – 13 kori, 12 tautisko deju un četras folkloras kopas. Pavisam Eslingenā tiek gaidīti dziedātāji un dejotāji no 11 valstīm. Visplašāk būs pārstāvēti kolektīvi no Anglijas un Vācijas. Svētki notiks no 16. līdz 18. jūnijam.

 

Amerikāņu aktieris Džeks Nikolsons gatavojas atgriezties uz kino ekrāniem filmas Tonijs Erdmanis jaunā ekranizējumā, kas ir Vācijas un Austrijas kopdarbs un vēsta par tēva un meitas attiecībām mūsdienu korporatīvajā kultūrā. Kinolente šogad izvirzīta prestižajai Oskara balvai kategorijā Labākā ārzemju filma.
Nikolsons pēdējo reizi uz lielajiem ekrāniem parādījās 2010. gadā filmā “Kā lai to zina”.

 

Avots: LETA