Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki prasīs atalgojuma pieaugumu vismaz 10% apmērā jau šogad, informē Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībā.
Pēc arodbiedrības vadības aprēķiniem, prasības apmierināšanai papildus nepieciešami apmēram trīs miljonus eiro.

 

Pagājušajā gadā valstī reģistrēti teju 9300 ugunsgrēki, kas ir par gandrīz 10 % mazāk nekā 2015.gadā, kad to skaits bija 10 311. Ugunsgrēkos pērn cieta 301 cilvēks, savukārt izglābts 291 cilvēks.
Patlaban tiek pieprasīts, lai vienā dzīvoklī būtu vismaz viens dūmu detektors, kaut gan optimālais dūmu detektoru skaits būtu trīs katrā dzīvoklī, jo sevišķi bērnu istabā.

 

Lai arī Daugavā pie Pļaviņām vēl ir saglabājušies ledus krāvumi, pilsētai applūšana vairs nedraud, informē Pļaviņu novada domē.
Tomēr, neskatoties uz ūdens līmeņa kritumu, pilsētā joprojām tiek nodrošinātas operatīvo dienestu dežūras, lai vajadzības gadījumā spētu palīdzēt iedzīvotājiem.

 

Mediķiem nedrīkst uzlikt par pienākumu nonāvēt cilvēkus, komentējot ieceri legalizēt eitanāziju, norāda Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.
Pēc Vanaga teiktā, vēlme pēc mediķa veiktas eitanāzijas ir cilvēcīgi saprotama, jo nedziedināmas slimības gadījumā cilvēki vēlas iespēju aiztaupīt sev ciešanas. Tomēr, no reliģiskā skatpunkta raugoties, cilvēkam nav labi aiziet no dzīves, vēloties mirt un esot fokusētam uz nāvi.

 

Avots:  LETA