Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Latvijas Infektoloģijas centrā  šogad pārbaudītas 37 iedzīvotājiem piesūkušās ērces, un vienai no tām konstatēts ērču encefalīts. Šogad pirmā ērce pārbaudei atnesta 18.februārī. Šogad stacionārā  nav ārstējies neviens pacients ar ērču encefalītu, toties jau  izrakstīti deviņi , kuriem bijusi Laimas borelioze, un vēl viens pacients no šīs slimības pašlaik vēl ārstējas. Laimas slimību ērces pārnēsā biežāk nekā ērču encefalīta vīrusu, bet uz šo slimību izraisošām baktērijām ērces nepārbauda.

Pārtikas un veterinārais dienests  saistībā ar Lieldienu tuvošanos aicina atcerēties pircējus trīs drošas iepirkšanās likumus, tostarp vienmēr lasīt informāciju pārtikas produkta marķējumā, kā arī iepazīsties ar produkta sastāvu un derīguma termiņu. PVD arī aicina pircējus saglabāt pirkuma čeku, lai, gadījumā, ja produkts ir bojāts, būtu iespējams to atgriezt atpakaļ veikalam.

“Rail Baltica” būvniecības laikā centrālā autoosta tiks pārcelta uz Toorņkalnā izbūvētu multimodālo satiksmes mezglu, kas pēc tam darbosies kā reģionālā autoosta, šodien Pilsētas attīstības komitejā sacīja Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Dzintars Balodis. Multimodālais transporta mezgls tiks izveidots Torņkalna degradētajā teritorijā starp Vienības gatvi un Dzelzceļa līniju. Tam ir paredzēts Kohēzijas fonda finansējums 7 miljonu eiro apmērā. Šai vietā tiks izveidota jauna reģionālā autoosta, stāvparks, pasažieru apkalpošanas ēka.

Sīrijas valdība un nemiernieki, īstenojot daļu no vienošanās par iedzīvotāju evakuāciju no četriem aplenktiem apvidiem dažādās valsts pusēs, veikuši 30 gūstekņu apmaiņu, pavēstīja valdības amatpersona un opozīcijas monitoringa organizācija.

Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs uzdevis valdībai sastādīt grafiku kazahu valodas pārejai uz latīņu alfabētu. Kazahu rakstu valodā Kazahstānā patlaban tiek izmantots krievu alfabēts ar dažiem papildu burtiem. Kazahu rakstība vairākkārt tikusi reformēta un tajā ticis izmantots arī latīņu un arābu alfabēts. Arī mūsdienās kazahu diaspora Turcijā rakstu valodā izmanto latīņu, bet kazahu kopienā Ķīnā – arābu alfabētu. Komunistu režīms centās panākt, ka PSRS dzīvojošo tautu valodās tiek izmantots krievu alfabēts, lai simboliskā veidā stiprinātu saites ar Krieviju un krieviem.

Avots:LETA