Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Jauns konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja amatu ir vajadzīgs godīguma un atklātības dēļ, norāda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, vienlaikus noraidot  viedokli, ka pirmais konkurss būtu bijis brāķis, turklāt konkursa atlases komisijas locekļi par darbu atalgojumu neesot nesaņēmuši.
Tikmēr Valsts kancelejas direktors, VID vadītāja atlases komisijas vadītājs Jānis Citskovskis stāsta, ka pēdējos Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja atlases konkursos neesot bijis politiska spiediena, atgādinot, ka pēc pēdējā nesekmīgā VID vadītāja atlases konkursa, kad izvēlētais kandidāts Māris Skujiņš atsauca savu kandidatūru sakarā ar to, ka publiski tika apšaubīta viņa reputācija, ir jārīko jauns konkurss, kas gan esot sliktāka situacija nekā iepriekš.
No jau notikušā konkursa cits kandidāts VID amatam netiks izvēlēts.

 

Eiropas Parlamenta prezidents Antonio Tajāni un citi ietekmīgi deputāti aicinājuši darbiniekus no nākamā gada atteikties no plastmasas pudeļu izmantošanas.Iniciatīvas mērķis ir samazināt šādu atkritumu daudzumu pasaulē. Vienlaikus ar atteikšanos no plastmasas pudelēm Eiropas Parlamenta ēkās varētu izveidot dzeramā ūdens strūklaku tīklu.
Briselē un Strasbūrā notiekošajos pasākumos katru gadu izmanto apmēram vienu miljons šādu iepakojumu, un iniciatīva varētu būt piemērs citām bloka institūcijām un iedzīvotājiem.

 

Vakar norisinājās akcija “Pajautā juristam”, kuras ietvaros augsti kvalificēti juristi sniedza bezmaksas konsultācijas pa tālruni cilvēkiem, kas cietuši no vardarbības ģimenē, kuras laikā juridiskās konsultācijas sniegtas 48 cilvēkiem, tostarp, vīriešiem, kas cieš no emocionālās vardarbības. Vīriešus gan vairāk interesējušas  saskarsmes tiesības ar bērnu.
Tikmēr jau tuvākajā nākotnē tiks īstenots atbalsta tālrunis cietušajiem 116006,  nodrošinot klātienes juridiskās konsultācijas, lai meklētu konkrētus risinājumus pirmstiesas procesā.

 

Sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājusies par 0,5%.
Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1366 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos – 780 eiro, bet Rīgas rajonā – 527 eiro par kvadrātmetru.

 

 

Avots:    LETA