Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Nostiprini zināšanas par medijpratības tēmām, kas apspriestas rubrikā “Īstziņas” un kļūsti par medijpratības ekspertu! Piedalies spēlē “Faktometrs” piektdien, plkst. 12:10!

11.02. radiospēle

Rubrikā “Īstziņas” trenējam medijpratību, tāpēc spēles jautājums arī tieši par šo tēmu – kāpēc žurnālisti mēdz ziņām pievienot sensacionālus un uzmanību piesaistošus, jeb “klikšķu” virsrakstus?

14.01. radiospēle

Visu nedēļu rubrikā “Īstziņas” runājām par tēmām, kas saistītas ar medijpratību un sociāliem jautājumiem, tāpēc spēlē “Faktometrs” kopā ar klausītājiem meklējām atbildi uz jautājumu – kāpēc stereotipiska domāšana var būt bīstama?

17.12. radiospēle

Šonedēļ rubrikā “Īstziņas” par medijpratību un politiku. Spēlē “Faktometrs” mēģinājām rast atbildi uz jautājumu – ko dara un cenšas panākt politiskie “troļļi” internetā? Spied play un uzzini!

12.11. radiospēle

Rubrikā “Īstziņas” runājām par medijpratību un mentālo veselību. Tādēļ spēles jautājums ir – kādas pazīmes liecina, ka radusies atkarība no interneta? Klausies spēles audio ierakstu un uzzini atbildi uz šo jautājumu!

15.10. radiospēle

Visu nedēļu rubrikā “Īstziņas” runājām par tēmu – medijpratība, ekonomika un algoritmi, tāpēc spēlē “Faktometrs” kopā ar klausītājiem meklējām atbildi uz jautājumu – kā strādā sociālo tīklu algoritmi? 

17.09. radiospēle

Rubrikā “Īstziņas” runājām par drošību, lai nostiprinātu rubrikā dzirdēto spēlē “Faktometrs” uzdevām jautājumu – kā medijpratība var ietekmēt visas valsts drošību? Spied play un uzzini!

13.08. radiospēle

Šonedēļ rubrikā “Īstziņas” par dažādām kritiskās domāšanas kļūdām. Spēlē “Faktometrs” mēģināsim atklāt, kurā no dīdžeja piedāvātajiem apgalvojumiem slēpjas kritiskās domāšanas kļūda – pārsteidzīgs vispārinājums. Atbildi klausies spēles ierakstā!

16.07. radiospēle

Šonedēļ rubrikā “Īstziņas” runājām par medijpratību un vārda brīvību,spēles “Faktometrs” jautājums arī tieši par šo tēmu: Kāds ir propagandas mērķis? Klausies spēles ierakstu un uzzini vai Vilija zināja pareizo atbildi!

18.06. radiospēle

Rubrikā “Īstziņas” runājām par medijpratību un demokrātiju. Tādēļ spēles jautājums ir – kāpēc mediji tiek dēvēti par ceturto varu? Klausies spēles audio ierakstu un uzzini atbildi uz šo jautājumu!

21.05. radiospēle

Rubrikā “Īstziņas” runājām par medijpratību un veselību. Spēles “FAKTOMETRS” ietvaros kopā ar klausītājiem skaidrojām kāda atšķirība ir starp zinātni un pseidozinātni.

 

 

 

Projektu “ĪSTZIŅAS” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ĪSTZIŅAS saturu atbild SIA RADIO SKONTO LV.