Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Koalīcijas partijas šodien notikušajā sadarbības sanāksmē vienojās eirokomisāra amatam virzīt pašreizējo Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski .
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš paziņoja, ka jautājums par Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam varētu tikt skatīts jau rītdienas valdības sēdē.

Apvienojot mazās pašvaldības un koncentrējot izglītības, sociālās aizsardzības un vispārējo valdības dienestu pakalpojumus lielākos novados, pašvaldību budžetos varētu ietaupīt līdz 130 miljoniem eiro gadā, secinājuši Latvijas Bankas pētnieki.

Kultūras ministra amatā operdziedātāja un pašreizējā Rīgas domes deputāta Naura Puntuļa prioritāte būs vidēja atalgojuma celšana kultūras nozarē.
Viņš plāno pievērsties arī kultūrizglītības sistēmai, jo no saviem kolēģiem dzirdējis daudz problēmu, kas būtu jāsakārto.
Tāpat viņš norādīja, ka Latvija nepaliks arī bez izcilas akustiskās koncertzāles. Puntulis atgādināja, ka patlaban tiek apsvērtas četras iespējamās vietas.

Šovasar Latvijā no mitruma trūkuma visvairāk cieš vasarāji – kvieši un mieži, jo vasarājiem veģetācijas attīstības sākuma stadijā ir jāuzņem visvairāk barības vielu no augsnes, kam būtisks ir pietiekams augsnes mitrums, informēja “Baltic Agro”.

Ir noslēgušās politiskās sarunas par ASV militārās klātbūtnes palielināšanu Polijā, un vienošanos varētu apstiprināt jau šonedēļ, šodien paziņojis Polijas prezidenta kancelejas vadītājs Kšištofs Šķerskis.
Pieaugot bažām par Krievijas agresiju, Polijas amatpersonas arvien uzstājīgāk cenšas panākt lielāku ASV militāro klātbūtni Polijā, kur ASV kontingents varētu palielināšanu par 1000 līdz 1500 karavīriem. Polijā šobrīd rotācijas kārtībā NATO ietvaros uzturas ap 4500 ASV karavīru.

Gaidāmā lielā karstuma dēļ Lietuvas vispārizglītojošās skolas divās atlikušajās mācību gada nedēļās varētu strādāt elastīgi, saīsinot vai vispār nenoturot stundas, tomēr skolām šai laikā būtu jānodrošina skolēniem radošas nodarbības, pirmdien paziņojis izglītības ministrs Aļģirds Monkevičs.
Viņš nav pilnībā izslēdzis iespēju, ka iepriekšējās izglītības ministres pieņemtais lēmums pagarināt mācību gadu līdz 21.jūnijam – laika gaitā varētu tikt pārskatīts.
Šobrīd no vairāk nekā tūkstoš Lietuvas skolām aptuveni puse jau saīsinājušas mācību stundas.

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova grasās atgriezties kortā, nākamajā nedēļā piedaloties Maljorkas “Premier” turnīrā.
Šarapova, kura rangā ieņem 49.vietu, nav spēlējusi kopš janvāra beigās, bet februāri viņai tika veikta pleca operācija. Problēmas ar plecu 32 gadus veco tenisisti nomākušas jau no 2008.gada.
Šarapova, aizpērn izcieta diskvalifikāciju par aizliegtā meldonija lietošanu.
Savas karjeras laikā Šarapova izcīnījusi piecus “Grand Slam” titulus un vairākus gadus pēc kārtas bija vislabāk pelnošā planētas tenisiste, jo viņai ir bijuši ļoti ienesīgi sponsoru līgumi.

Lielbritānijas valdība šodien paziņoja, ka noslēgusi tirdzniecības līgumu ar Dienvidkoreju, lai ar to saglabātu tirdzniecības saikni arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības, kas notiks oktobra beigās. Tirdzniecības apjoms abu valstu starpā pērn veidoja 14,6 miljardus sterliņu mārciņu.
Šis ir Lielbritānijas pirmais tirdzniecības līgums ar Āzijas valsti, un tas seko līdzīgiem līgumiem ar tādām valstī kā Čīle, Islande, Norvēģija un Šveice.

Kremlis uzmanīgi seko līdzi Maskavā aizturētā portāla “Meduza” žurnālista Ivana Golunova lietai, šodien paziņojis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atzīstot, ka tā radījusi virkni jautājumu.
36 gadus vecais Golunovs tika aizturēts pagājušo ceturtdien Maskavā, kad devies tikties ar informācijas avotu. Viņam izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods.
Golunovs Krievijā ir viens no pazīstamākajiem pētnieciskajiem žurnālistiem un izrādot neierastu solidaritāti, Krievijas laikraksti “Kommersant”, “Vedomosti” un RBK šodien paduši atbalsts Golunovam.

Šodien oficiāli sākusies kampaņa cīņā par Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pēcteča vietu, kurā šobrīd favorīts ir bijušais Londonas mērs un ārlietu ministrs Boriss Džonsons.
Meja, kas cietusi neveiksmi, cenšoties panākt Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības , piektdien atkāpās no Konservatīvās partijas līdera amata, un pretenzijas stāties viņas vietā pieteikuši 11 kandidāti.

Kampaņas galvenais jautājums ir 31.oktobrī paredzētā Lielbritānijas aiziešana no ES, un Džonsons ir starp stingrā breksita aizstāvjiem, uzstājot, ka Mejas panāktā izstāšanās vienošanās ar Briseli ir jāpārskata.
Viņš arī paziņojis, ka Londonai jāatsakās maksāt “šķiršanās nauda”, par kuru vienojusies Meja.

Malmes Centrālajā stacijā policisti šodien sašāvuši vīrieti, kurš izturējies draudīgi, un stacija evakuēta, paziņojusi Zviedrijas policija.
Viņš nogādāts slimnīcā, bet, cik smagi ir viņa ievainojumi, nav zināms.
Vēlāk stacijā ieradās sprāgstvielu eksperti un tika apturēta vilcienu satiksme.
Policija paziņojusi, ka pastiprinās savu klātbūtni Malmes centrā.

Avots:LETA