Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Rīgas domes deputāti šodien atbalstīja spēļu zāļu aizliegšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, un pašvaldības Juridiskā pārvalde sāks gatavot lēmuma projektus par spēļu zāļu vietas atteikšanu komersantiem. Savukārt pēc tam, kad pašvaldība pieņems lēmumu par spēļu zāles vietas aizliegumu konkrētai spēļu zālei, komersantam atbilstoši likumam, būs vēl pieci gadi, lai biznesu šajā vietā aizvērtu.

Pedagogi uzskata, ka domrakstu tematu noplūšana pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena nerada būtiskas sekas uz pārbaudījumu rezultātiem.
Viņi piekrita, ka skolēniem piedāvātie temati ir ļoti plaši un vispārīgi, līdz ar to tematu nopludināšana pirms laika nedodot vērā ņemamas priekšrocības un būtībā neko skolēniem nedod.
Atgādināsim, ka 16.maijā pirms centralizētā eksāmena latviešu valodā bija noplūduši domraksta temati.
Notikušā izmeklēšanā iesaistīta Valsts policija.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par domrakstu tematu noplūdi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena.Notikušā apstākļi, tostarp arī tas, kurš eksāmena materiālus nopludinājis, tiks skaidroti izmeklēšanā.Kriminālprocess sākts par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisija šodien vienojās atbalstīt darba grupas izstrādāto likumprojektu par pakāpenisku atteikšanos no pagarinātā normālā darba laika mediķiem.
Plānots, ka pārejas periodā no šī gada 1.jūlija līdz 31.decembrim ārstniecības personām un neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes personām, kas nav ārstniecības personas, varēs noteikt pagarināto normālo darba laiku, kas nepārsniedz 55 stundas nedēļā, 2018.gadā – 50 stundas, bet 2019.gadā – 45 stundas nedēļā.
Līdz ar to likumprojekts būs jāvērtē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, kas varēs lemt par tā virzību izskatīšanai parlamenta sēdē.

Šodien Rucavā ultravioletās radiācijas indekss pakāpās līdz 7 punktiem, un tas ir maijam neraksturīgi augsts rādītājs. Vakar indekss sasniedza 6,8 punktus – līdzšinējo augstāko rādītāju šajā gadā. Tuvākajās nedēļās, pieaugot dienas garumam un saules staru krišanas leņķim, ultravioletais starojums kļūs vēl spēcīgāks. Paaugstinātā ultravioletā radiācija saistīta ar samazinātu ozona daudzumu stratosfērā. Pagājušā gada 22.jūnijā ultravioletās radiācijas indekss Rucavā sasniedza augstāko atzīmi kopš novērojuma sākuma – 8,4 punktus.

Džihādistu grupējums “Islāma valsts” šodien uzņēmies atbildību par iepriekšējā dienā notikušo sprādzienu Mančestrā, kurā tika nogalināti 22 cilvēki un 59 ievainoti, ieskaitot daudzus bērnus.Grupējums paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis, “lai atriebtu Dieva reliģiju un terorizētu neticīgos un atmaksātu par viņu uzbrukumiem musulmaņu zemēm”. Britu varasiestādes uzskata, ka tās ir noskaidrojušas vīrieti, kurš iepriekšējās dienas vakarā uzspridzinājās dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā Mančestrā. Šodien aizdomās par saistību ar  notikušo teroraktu Lielbritānijas policija aizturējusi 23 gadus vecu vīrieti.

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras “United” Mančestrā notikušo teroraktu dēļ atcēlis šovakar Stokholmā paredzēto preses konferenci pirms rīt gaidāmā UEFA Eiropas līgas fināla ar titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas “Ajax”. Tikmēr Eiropas Futbola federāciju asociācija  paziņojusi, ka nav nekādu indikāciju par drošības draudiem Stokholmā, taču līdzjutējiem tiek ieteikts stadionā ierasties ātrāk, jo būs pastiprinātas drošības pārbaudes.

Avots:LETA