Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Astoņi Saulkrastu novada domes deputāti – visi pieci opozīcijas un trīs koalīcijas pārstāvji – aicinājuši šodien domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par ilggadējā domes priekšsēdētāja Ervīna Grāvīša atbrīvošanu no amata.
Demisijas pieprasījumu deputāti pamato ar to, ka pašvaldība netiek pietiekami profesionāli pārvaldīta un visbūtiskāk pieprasījuma iesniedzējus uztrauc novadam ļoti nozīmīgu jautājumu un lēmumu pieņemšanas metodes un sagatavoto dokumentu kvalitāte.

Lielākā daļa nebanku kreditētāju nākamā gada beigās vai 2020.gada sākumā beigs darbību Latvijā, prognozēja Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijā, skaidrojot, ka šādas izmaiņas gaidāmas, jo nākamā gada vidū stāsies spēkā grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem nebanku kredītiem noteikts procentu likmes ierobežojums, kas būtiski zemāks par izmaksām, kas saistītas ar kredīta izsniegšanu un apkalpošanu.
Asociācijā atgādināja – ņemot vērā, ka pieņemtās izmaiņas ir antikonstitucionālas, nozares uzņēmumi sniegs pieteikumu Satversmes tiesā, lūdzot izvērtēt pieņemto izmaiņu tiesiskumu un samērīgumu.

Krievijas īstenotajā politikā tuvākajos gados nav sagaidāmas būtiskas izmaiņas, norādīts ārlietu ministra ikgadējā ziņojumā.
2018.gadā ES un NATO dalībvalstu attiecības ar Krieviju turpināja saasināties tās īstenotās agresīvās un provokatīvās ārpolitikas rezultātā, kas aizsākās jau 2008.gadā ar agresiju pret Gruziju. Konflikts Ukrainā joprojām turpinās, Minskas vienošanos izpildē nav progresa. Situāciju papildus ir saasinājusi Krievijas militārā agresija Kerčas jūras šaurumā teikts ziņojumā.
Tajā skaidrots, ka Krievija demonstrē gatavību un spējas izmantot jebkurus līdzekļus savu mērķu sasniegšanai.

Rīgas Dzemdību namā trijās Ziemassvētku dienās, no 24. līdz 26.decembrim, pasaulē nākuši 38 zīdaiņi.
Savukārt, pirmssvētku laikā no 21. līdz 23.decembrim, piedzima 44 mazuļi.

31.decembrī un 1.janvārī sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.
Šajās dienās sabiedriskais transports brauks pēc brīvdienu grafika. Lai nodrošinātu ērtāku pasažieru nokļūšanu uz un no gadu mijas pasākumu norises vietām, naktī no 31.decembra uz 1.janvāri, aptuveni no plkst.20 līdz plkst.4, tiks organizēti arī papildu transporta reisi.
Jaungada svinīgo pasākumu dēļ slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11.novembra krastmalā un citviet Rīgā.
Satiksmes ierobežojumi būs noteikti no 30.decembra plkst.22 līdz 1.janvāra plkst.15 .

Vācija stingri iebilstu pret jebkādiem mēģinājumiem izvietot Eiropā jaunas vidēja darbības rādiusa kodolraķetes, ja tiek anulēts Aukstā kara laikā noslēgtais Līgums par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju.
ASV uzskata, ka Krievija ir pārkāpusi šo līgumu, izstrādājot spārnoto raķeti un ASV prezidents Donalds Tramps oktobrī paziņoja, ka Savienotās Valstis no līguma izstāsies.
Reaģējot uz Trampa paziņojumu par ASV izstāšanos, Krievija , savukārt, paziņojusi, ka rēķinās ar jaunu ASV kodolraķešu izvietošanu Eiropā.
Vācija uzsvēra, ka “kodolbruņošanās pilnīgi noteikti ir nepareizā atbilde”.

4,8 magnitūdas stiprā zemestrīce, kas trešdien satricināja Sicīliju Etnas vulkāna apkaimē, atstājusi bez pajumtes 370 cilvēkus, un 28 guvuši traumas, kas pārsvarā ir vieglas.
Kopš Etnas vulkāna izvirduma pirmdien Sicīliju satricinājuši simtiem pēcgrūdienu, bet šis bija visspēcīgākais.
3300 metru augstā Etna ir lielākais aktīvais vulkāns Eiropā

Vecgada vakara svinības Elizejas laukos notiks kā plānots, neskatoties uz gaidāmajiem “dzelteno vestu” protestiem slavenajā Parīzes avēnijā, šodien paziņojušas Francijas amatpersonas.
Desmitiem tūkstoši tūristu un parīziešu tradicionāli sagaida Jauno gadu Elizejas laukos, kas ved līdz Triumfa arkai.
Lai gan protestētāju skaits kopš novembra vidus ir ievērojami samazinājis, daļa “dzelteno vestu” aktīvistu internetā aicinājuši Vecgada vakarā protestēt Elizejas laukos.
Parīzes amatpersonas sacīja, ka svinības Elizejas laukos notiks, tostarp plānots salūts un skaņu un gaismas šovs.

Avots:LETA