Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tikšanās laikā ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku, Eiropas Komisijas prezidentu Žanu-Klodu Junkeru un EK sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības jautājumos Mišelu Barnjē apliecināja, ka viņa vadītā valdība saglabās nemainīgu eiroatlantisko kursu.
Tikšanos laikā Kariņš informēja ES institūciju vadītājus par Latvijas valdības galvenajām prioritātēm un pārrunāja ES aktuālos jautājumus, tostarp nākamā daudzgadu budžeta veidošanu un “Brexit” procesu.

Vācija izprot nepieciešamību izlīdzināt valstu un reģionu atšķirības Eiropas Savienībā , tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecinājusi Vācijas kanclere Angela Merkele.
Tikšanās laikā Vējonis jautājumā par ES daudzgadu budžetu sacīja, ka dzīves līmeņa izlīdzināšanai ES ir jābūt visaptverošai ES daudzgadu budžeta prioritātei arī pēc 2020.gada.

Ir jāmeklē pozitīvi risinājumi Eiropas Savienības un ASV tirdzniecības attiecībām, jo veiksmīgu sarunu gadījumā, it sevišķi atceļot tarifus rūpniecības precēm, ieguvējas būs abas puses, piedaloties tirdzniecības ministru neformālajā sanāksmē Bukarestē, sacīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica. Diskusiju fokusā bija noritošie sagatavošanās darbi, lai varētu uzsākt formālas ES-ASV tirdzniecības sarunas ar mērķi atvieglot savstarpējo tirdzniecību un izvairīties no turpmākas attiecību saasināšanās šajā jautājumā.

Pagarinot “Rīgas satiksmes” autobusu maršrutus uz Pierīgu, iespējams, valsts finansējuma apmērs attiecīgo maršrutu apkalpošanai varētu tikt mazināts, un ietaupītie līdzekļi varētu tikt novirzīti iedzīvotāju mobilitātes iespēju palielināšanai citās teritorijās
Pašreiz SM un “Rīgas satiksme” analizē ieguvumus, riskus un izmaksas gadījumā, ja tiktu paplašināta “Rīgas satiksmes” apkalpojamā teritorija Pierīgā, samazināts reģionālo autobusu pārvadājumu apjoms un palielināti vilcienu pārvadājumi.
Svarīgi, lai sabiedriskā transporta sistēma būtu ērta pasažieriem un pēc iespējas izdevīgāka valsts budžetam.

Tuvākajos gados Latvijā nav sagaidāms būtisks darbaspēka imigrācijas pieaugums, prognozē centrālās bankas ekonomiste Ieva Opmane. Turpmāk jāņem vērā, ka arī bezdarbnieku un ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju skaits mazinās un šis resurss darbaspēka papildināšanai nav bezgalīgs. Šādos apstākļos jādomā par produktivitātes palielināšanu un, kur iespējams un ekonomiski pamatoti, – darba automatizāciju,” uzsver Opmane.

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) biroju papildinājis preses sekretārs Andris Vitenburgs un padomnieks Mārtiņš Lode, līdz ar to ministra birojā strādā trīs bijušās KNAB amatpersonas.
Vitenburgs līdz šim bija preses sekretārs Bordāna priekštecim Dzintaram Rasnačam . Pirms tam Vitenburgs vairākus gadus strādāja KNAB , kur viens no viņa uzdevumiem bija KNAB sadarbība ar presi.
Lode savulaik bija toreizējā KNAB biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša vietnieks. 2016.gadā Jurašs un Lode bija starp KNAB darbiniekiem, ar kuriem toreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izbeidza darba attiecības.

Lietuvas tiesa šodien tiesnešu un advokātu kukuļošanas lietā aizdomās turētajam Druskininku mēra padomniekam Aivaram Kadzjauskam kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu uz mēnesi.
Jau ziņots, ka trešdien Lietuvā korupcijas izmeklēšanā tika aizturētas 26 personas, tostarp astoņi dažāda ranga tiesneši un pieci pazīstami advokāti un apcietinājums šai lietā jau noteikts kopumā 19 aizdomās turētajiem.
Ceturtdien Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienests paziņoja, ka par tirgošanos ar ietekmi un kukuļošanu organizētā grupā tiek turēts aizdomās Druskininku mērs Ričards Maļinausks un viņa padomnieks Kadzjausks.

Gāzesvads “Nord Stream 2”, kas savienos Vāciju un Krieviju, nebūtu iespējams bez Vācijas ekskanclera Gerharda Šrēdera un viņa kontaktiem, jaunā grāmatā apgalvo dāņu žurnālists Jenss Hevsgords.
Grāmatā pētīti bijušās Padomju Savienības un komunistiskās Austrumvācijas aģentu iesaistīšanās lobēšanā par “Nord Stream 2” projektu, vēsta poļu laikraksts.
Krievijas un Vācijas kopīgais projekts “Nord Stream 2” raisa bažas, ka Maskava iegūs pārlieku lielu kontroli pār Eiropu, īpaši kaitējot Polijai un Ukrainai.
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis pērnā gada maijā nodēvēja “Nord Stream 2” projektu par “jaunu hibrīdieroci”, kas tiks pavērsts pret ES un NATO.

Nīderlandes Antiļās esošā Kirasao sala paziņojusi, ka neļaus Venecuēlai domātās humānās palīdzības kravai atstāt tās ostu, kamēr sūtījumu nebūs apstiprinājušas Venecuēlas varasiestādes.
Šis lēmums, visticamāk, aizkavēs ASV sūtītās palīdzības piegādi, jo Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdība slēgusi jūras robežu ar netālu esošo Kirasao paziņojot, ka plāni par palīdzības kravu piegādāšanu ir aizsegs ASV invāzijai. Kravā atrodas 50 tonnu pārtikas un medikamentu.

Zviedrijā par kroņa dārglietu zādzību aizturētajam vīrietim šodien piespriests četrarpus gadu cietumsods.
22 gadus vecais vīrietis tika notiesāts par šo dārglietu zādzību no katedrāles Stokholmā 2018.gada 31.jūlijā.
Todien tika nozagts bēru kronis un valsts ābols, kas tika darināts karalim Kārlim IX, un kronis, kas piederēja viņa otrajai sievai karalienei Kristīnei.
Nozagtās dārglietas, kuru vērtība aplēsta uz sešiem miljoniem eiro, šomēnes tika atrastas uz atkritumu konteinera vienā no Stokholmas piepilsētām.

Avots:LETA