Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Latvijā skolotāju vidējais vecums ir 48 gadi un 51% Latvijas skolotāju ir vecāki par 50 gadiem, kas nozīmē, ka Latvijai nākamajā desmitgadē būs jānomaina katrs otrais skolotājs no pašlaik pieejamā skolotāju darbaspēka, liecina Starptautiskā mācīšanas un apguves pētījuma skolotāju aptaujas rezultāti.
Tikmēr skolu direktoru vidējais vecums Latvijā ir ir 54 gadi.

 
Valsts policija Vidzemē pēc Valsts izglītības satura centra iesnieguma sākusi kriminālprocesu par iespējamo 9.klašu vēstures eksāmena nopludināšanu.
Lieta patlaban ierosināta par faktu nevis pret kādu personu.
Plašāka informācija patlaba netiek sniegta.
Pēdējo piecu gadu laikā saistībā ar nopludinātiem eksāmenu darbiem sākti pieci kriminālprocesi, taču ar reālu brīvības atņemšanu līdz šim neviens sodīts nav.

 

Saeima jau rīt, 20.jūnijā, plāno lemt par akcīzes nodokļa samazināšanu stiprajam alkoholam, to samazinot par 15%. Komisija lūgs minētajam likumprojektam noteikt steidzamību. Grozījumi nepieciešami, lai īstermiņā kompensētu radušos situāciju pēc Igaunijas rīcības attiecībā uz tās akcīzes nodokli alkoholam. Grozījumi sagatavoti sadarbībā ar Finanšu ministriju.

 

Valsts ieņēmumu dienestā 13. jūnijā uzsākts kriminālproces pret personu grupu, kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu nelikumīgu izgatavošanu un tirdzniecību lielos apmēros. Pēc VID aplēsēm novērsti budžeta zaudējumi  vairāk nekā pusmiljona eiro apmērā. Kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas, no kurām viena jau atrodas apcietinājumā. Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

 

Latvijā 85% iedzīvotāju ar augstāko izglītību atzīst, ka tā bijusi vērtīga karjeras izaugsmei, norādot, ka aizvien pieaugošā studiju maksa augstskolās un vēlme pēc iespējas ātrāk iekļauties darba tirgū, realizējot karjeras un peļņas ambīcijas, augstskolas diploma iegūšanu nereti liek atstāt otrajā plānā. Tiek lēsts, ka no visiem Latvijā strādājošajiem iedzīvotājiem augstāko izglītību ir ieguvuši 37%.
Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tirgus kļuvis pārlieku caurredzams, kas apdrošinātājiem ļauj pielāgoties konkurentu darbībai un izdarīt ekonomiski nepamatotas atkāpes no individuālās cenu politikas, secināja Konkurences padome.
Padome rosina ieviest korekcijas un apsvērt iespēju noteikt OCTA cenu tā dēvētos “griestus”.
Izpēte liecina, ka OCTA prēmijas vidējā pieauguma amplitūda un apmērs katrai apdrošināšanas sabiedrībai ir atšķirīgs, tomēr ne visām sabiedrībām tas bijis pamatots ar ekonomisko situāciju un individuālajiem OCTA finanšu rādītājiem.
Starptautiskā izmeklēšanas komisija identificējusi četrus aizdomās turamos lietā par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gadā.
Izmeklētāji uzskata, ka aizdomās turamie ir atbildīgi par lidmašīnas notriekšanā izmantotās zenītraķešu iekārtas nogādāšanu no Krievijas Austrumukrainā, Maskavas finansēto prokrievisko kaujinieku bandu teritorijā.
Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi
Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.
45 ebreju zinātnieki no visas pasaules pauduši atbalstu līdzšinējam Berlīnes Ebreju muzeja direktoram Pēteram Šēferam, kurš pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc pārmetumiem par kritisku uzskatu izplatīšanu par Izraēlu.
Jau gada sākumā muzejs izpelnījās Izraēlas nosodījumu par Jeruzalemei veltītu izstādi, kurā, kā apgalvoja Telaviva, bija vienpusēji atspoguļots tikai palestīniešu viedoklis.

 

Avots:    LETA