Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Saeima par Rīgas domes deputāta Naura Puntuļa apstiprināšanu kultūras ministra amatā varētu lemt 8.jūlijā, informē nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Patlaban Puntulis ir noslēdzis tikšanos ar valdību veidojošo partiju Saeimas frakcijām un koalīcijas partneri ir pauduši atbalstu viņa apstiprināšanai kultūras ministra amatā. Līdzšinējā kultūras ministre Dace Melbārde amatu atstāj saistībā ar viņas ievēlēšanu Eiropas Parlamentā.

 

Latvija aprīlī ar 13,4%-u pieaugumu ierindojusies trešajā pozīcijā starp Eiropas valstīm ar straujāk augošo aviopasažieru skaitu, liecina Starptautiskās lidostu padomes ziņojums par gaisa satiksmi Eiropā. Vidējo Eiropas aviopasažieru pieaugumu aprīlī pārspēja arī Francija, Portugāle, Luksemburga, Īrija un Grieķija. Savukārt vislielākais aviopasažieru skaita kritums aprīlī bija Zviedrijā, kur pasažieru skaits samazinājās par 6,5%, un Bulgārijā, kur samazinājums bijis par 3,4%.

 

Tuvākajās nedēļās 15 uzņēmuma “Rīgas satiksme” transportlīdzekļu pieturvietās uzstādīs elektroniskos tablo, kuros būs redzams reālais transportlīdzekļu pienākšanas laiks. Izmēģinājums ilgs aptuveni sešus līdz deviņus mēnešus, kuru laikā tiks testēta tablo darbība.

 

Ņemot vērā lielo iedzīvotāju interesi, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir gatavs ar interesentiem noslēgt vienošanos par Krišjāņa Barona ielas puķu podu apsaimniekošanu. Šorīt SIA “Rīgas meži” puķupodus noņēma, taču telpu nomnieki vai māju apsaimniekotāji var vienoties ar departamentu par puķu uzturēšanu. Vienošanās nepieciešama, jo puķu podi  ir domes īpašums, līdz ar to tos vienkārši  atstāt nedrīkst.

 

Nedēļas nogalē Cēsu Svētā Jāņa baznīca svinēs 735.gadadienu. Jubilejas pasākumi plānoti, lai sirdij tīkamāko spētu izvēlēties jebkuras paaudzes pārstāvji. Svētku kulminācija gaidāma sestdienas vakarpusē, kad koncertā “Cēsu sirdij 735” baznīcu piepildīs Ints Teterosvskis un jauniešu koris “Balsis”, Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Sonora Vaice, Jānis Apeinis, Evita Zālīte un citi.

 

 

Avots:   LETA