Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis šodien pašvaldības ārkārtas sēdē paziņos par atkāpšanos no sava amata, informē Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš.
Viņa vietā par priekšsēdētāju plānots ievēlēt Ritu Sproģi, kurai varētu būt nodrošināts vairākums.
Jūrmalas domes ārkārtas sēde notiks pulksten 13.30.
Pašvaldības izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Truksnis turpinās darbu deputāta amatā.
Par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu aizdomās turētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pēc aizturēšanas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā faktiski nav pratināts un arī drošības līdzekļi viņam nav mainījušies, norāda Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs, uzsverot, ka viņam  nav zināms, vai krimināllietā ir kādas izmaiņas.

 

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers paziņojis, ka par pozitīvu zīmi uzskata ASV valsts sekretāra amata kandidāta Reksa Tilersona pausto nostāju par Vašingtonas saistībām pret NATO, norādot, ka ASV ārpolitikas galvenās pozīcijas nemainīsies un  nav pamata apšaubīt ASV karavīru turpmāku atrašanos Eiropā.
Tilersons arī apliecinājis, ka ASV savas saistības aizstāvēt citas NATO dalībvalstis izpildīs neatkarīgi no tā, vai valstis atvēl aizsardzībai alianses ieteiktos 2% no iekšzemes kopprodukta vai nē.

 

 

Veselības ministrija par mēnesi pagarinājusi gan dienesta pārbaudi pret Valsts asinsdonoru centra direktori Ivetu Ozoliņu, gan Nacionālajā veselības dienestā  notiekošo dienesta pārbaudi par e-veselības ieviešanu, informē Veselības Ministrijas pārstāvis.
Pārbaudes tiek pagarinātas, saistībā ar izvērtējamās informācijas apjomu.
Iepriekš bija paredzēts, ka abas pārbaudes noslēgsies 16.janvārī.

 

No 3.aprīļa Latvijā ikvienam dabasgāzes lietotājam būs iespēja brīvi izvēlēties tirgotāju, norādīja Ekonomikas ministrijā, uzsverot, ka atvērts dabasgāzes tirgus rada priekšnoteikumus konkurencei starp tirgotājiem, kas nodrošinās labāku pakalpojuma kvalitāti un lielākas izvēles iespējas visiem dabasgāzes lietotājiem.
Dabasgāzes tirgus atvēršana Latvijā palielina dabasgāzes piegādes drošību un enerģētisko neatkarību nākotnē, arī stiprina Eiropas Savienības vienoto dabasgāzes tirgu.

 

Kāds amerikāņu uzņēmējs, kas nonācis strīdā ar Transportlīdzekļu departamentu, nomaksājis nodokļus 3000 ASV dolāru vērtībā, izmantojot piecas ķerras, kurās bija sakrauti 300 000 monētu.
Virdžīnijas štata iedzīvotājs Niks Stafords atveda tik daudz monētu, ka departamenta automātiskās naudas skaitīšanas mašīnas tajā pašā dienā tās nespēja saskaitīt.
Departamentam nācās pieņemt 726 kilogramus smago kravu, jo ASV likums noteic, ka monētas ir likumīgs maksāšanas līdzeklis visu parādu, valsts nodevu, nodokļu un maksājumu gadījumos.

 

Avots: LETA