Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu publiskošanas likuma izsludināšanu vai neizsludināšanu lems pēc tam, kad gala lēmumu par likumprojektu būs pieņēmusi Saeima un būs pieejams tā teksts.
Valsts prezidenta kancelejā skaidro, ka Valsts prezidents atbalsta VDK dokumentu publiskošanu jeb čekas maisu atvēršanu, un Saeima lēmumu par čekas maisu atvēršanu jau ir pieņēmusi iepriekš – 2014.gadā. Savukārt šobrīd būtisks ir jautājums par veidu, kādā tas tiks darīts.

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien nolēma jautājumu par papildus 2200 okupācijas laikā represēto reabilitēšanu atstāt nākamās Saeimas ziņā. Komisija konceptuāli vērtēja likuma grozījumus, kas paredz precizēt nosacījumus par padomju okupācijas laikā represēto reabilitēšanu, lai tie attiektos uz cilvēkiem, kuru gadījumus sākotnēji nevarēja minēt likumā PSRS armijas klātbūtnes Latvijā dēļ.

 

Valsts policija vakar pabijusi arī pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” autobusu parkā Iļģuciemā, kur atradusies aptuveni stundu. To, vai likumsargi izņēmuši kādus priekšmetus, jāprasa policijai, norādīja “Rīgas satiksmes” pārstāve. Jau ziņots, ka vakar pulksten 10 no rīta “Rīgas satiksmes” birojā Rīgā, Vestienas ielā, ieradās policijas darbinieki, kuri pārmeklēja atsevišķus kabinetus. Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska norādīja, ka birojā notikusi kratīšana kriminālprocesā, kas ierosināts par krāpšanu lielā apmērā.

 

Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu ministri atbalstījuši ierosinājumu ļaut bloka valstīm noteikt zemas vai 0% pievienotās vērtības nodokļa likmes elektroniskajām grāmatām un citiem elektroniskajiem izdevumiem. Pašlaik PVN likmes ES dalībvalstīs būtiski atšķiras starp drukātajiem un elektroniskajiem izdevumiem, kad drukātajiem produktiem tā ir 5%, bet digitālajiem  – 15%.

 

Latvijā nebanku kreditētāju peļņa pērn palielinājās par 70%, sasniedzot 91,5 miljonus eiro. Šajā nozarē strādājošo uzņēmumu Valsts ieņēmumu dienestam maksāto nodokļu kopsumma pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš palielinājās par 32% un sasniedza 30,64 miljonus eiro.

 

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Pekinas “Premier” sērijas turnīra otrās kārtas spēlē, cīnoties ar sāpošu plaukstas locītavu, palika “sausā” un ar 0-6, 0-6 zaudēja mājiniecei Vanai Cjanai.

 

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess nosodījis Katalonijas premjerministru Kimu Torru par “radikāļu iedrošināšanu”, pārmetumus izsakot dienu pēc tam, kad Barselonā Madrides aizliegtā referenduma gadadienā bija izraisījušās sadursmes. Jāatgādina, ka simtiem neatkarības atbalstītāju vakar vakarā sagāza pie reģiona parlamenta ieejas saslietos nožogojumus, izraisot sadursmes ar policiju.

 

Šī gada Nobela prēmija fizikā piešķirta ASV zinātniekam Artūram Aškinam, franču pētniekam Žerāram Murū un kanādiešu zinātniecei Donnai Striklendai par viņu ieguldījumu lāzerfizikā. Akadēmija norādījusi, ka apbalvoto darbs ļāvis attīstīt precīzos instrumentus, kuri tiek izmantoti gan rūpniecībā, gan medicīnā.

 

Lielākā daļa jeb 89% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ikdienā strādā kaitīgā darba vidē. Kā liecina pētījuma rezultāti, vismaz pusi no sava darba laika Latvijas strādājošie ir pakļauti tādiem faktoriem kā darbam ar datoru (73%), darbam piespiedu pozā (54%) un darbam vienveidīgā kustībā (51%). Tāpat pētījumā secināts, ka Latvijā 40% respondentu darbā cieš no laika trūkuma.

 

Avots:    LETA