Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir aizdomās turētā statusā vēl vienā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lietvedībā esošā kriminālprocesā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Publiski netiek atklāts, kādi Krimināllikuma panti Rimšēvičam tiek inkriminēti un vai šai lietai varētu būt saistība ar notikumiem ap “ABLV Bank”. Rimšēviča advokāts no komentāriem par šo lietu atturējās.

13.Saeima varēs lemt, vai turpināt izskatīt 145 likumprojektus, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā.
Pagaidām prognozējams, ka lēmumi par likumprojektu pārņemšanu tālākai skatīšanai varēs tikt pieņemti ne ātrāk kā 20.novembrī, kad paredzēts apstiprināt deputātus Saeimas komisijās.
Saeimas kārtības rullis paredz – ja iepriekšējais parlaments savu pilnvaru laikā nav pabeidzis likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma.

Eiropas Parlamenta deputāti nākamnedēļ Strasbūrā notiekošās plenārsesijas laikā balsos par 17,73 miljonu eiro piešķiršanu Latvijai 2017.gada plūdu radīto zaudējumu novēršanai. Palīdzība izmantojama, lai atjaunotu infrastruktūru, kompensētu ārkārtas pasākumu izmaksas un daļēji segtu attīrīšanas darbu izmaksas.

56% Latvijas iedzīvotāju sniedz atbalstu saviem vecākiem pensijas vecumā, secināts aptaujā.
30% sniedz finansiālu atbalstu, bet 39% palīdz savādāk.
No tiem,, kuri savus pensionētos vecākus atbalsta finansiāli, 27% vecākiem atvēl vidēji 50 eiro mēnesī, 28% līdz 100 eiro, bet 14% līdz 150 eiro mēnesī.
Visbiežāk vecākus finansiāli atbalsta iedzīvotāji vecumā no 35 līdz 54 gadiem, kuri strādā publiskajā sektorā, ir augstākā vai vidējā līmeņa vadītāji, vai arī tiem pieder savs uzņēmums.
Aptaujā secināts, ka 28% respondentu nerēķinās ar valsts pensiju kā pietiekamu finansiālu atbalstu vecumdienās. 8% atzinuši, ka viņi vecumdienās plāno dzīvot uz savu bērnu rēķina, bet 37% aptaujāto nerēķinās ar bērnu finansiālu atbalstu vecumdienās.

Igaunijas nacionālās aviokompānijas “Nordica” zaudējumi šogad sasniegs pāris miljonus eiro, p raksta avīze “Postimees”.

“Vēl pagājušajā gadā, pateicoties lieliskam ekonomikas pieaugumam un Igaunijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, “Nordica” guva 900 000 eiro peļņu, sacīts laikrakstā.
Janvārī “Nordica” plāno slēgt maršrutus no Tallinas uz Oslo, Amsterdamu un Sanktpēterburgu. Šī ir pirmā reize, kad Igaunijas nacionālā aviokompānija maršrutus slēgs.

Iespējamā Vācijas kancleres Angelas Merkeles pēctece, Kristīgo demokrātu savienības ģenerālsekretāre Annegrēta Krampa-Karenbauere ierosina uz mūžu liegt iebraukt Eiropā patvēruma meklētājiem, kas notiesāti par nopietniem noziegumiem.
Viņasprāt, šāds solis būtu jāapsver pret imigrantiem, kuri tiek deportēti pēc soda izciešanas. Iebraukšanas aizliegumam būtu jāaptver visa Eiropas valstu Šengenas zona.

Pirms pieciem gadiem atvaļināts Austrijas armijas pulkvedis tiek turēts aizdomās par spiegošu Krievijas labā vairāku desmitgažu garumā, šodien paziņoja Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.
Pastāv aizdomas, ka pulkvedis Krievijas labā sācis strādāt 90.gados un turpinājis to darīt līdz šim gadam.
Ārlietu ministre Kārina Kneisla šajā sakarā izsaukusi Krievijas vēstnieku un atcēlusi gaidāmo vizīti Krievijā.
Aizsardzības ministrs Mario Kunāseks paziņoja, ka šī lieta nākusi gaismā pirms dažām nedēļām, pateicoties cita Eiropas izlūkdienesta sniegtai informācijai.

Avots:LETA