Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Satversme dod iespēju attīstīt mūsu Latviju kā stipru un laimīgu valsti, apsveikumā Latvijas Republikas Satversmes pieņemšanas dienā norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš atgādināja, ka labāka rītdiena vienmēr būs atkarīga tikai no pašiem – cilvēku zināšanām, demokrātijas prasmēm un ticības Latvijai. Valsts prezidents novēlēja, ka “lai valsts Satversme vienmēr iedvesmo mūs darbiem, kas stiprina Latviju un kalpo kopējam labumam”.

Valsts kontrole neatbalsta Ieroču aprites likumā plānotās izmaiņas, kas ļautu medībās šaujamieročus izmantot jau no 16 gadu vecuma. Valsts kontrole norāda, ka priekšlikums par šādas normas iekļaušanu likumā ir virzīts bez pietiekama ietekmes novērtējuma, par to nav notikušas konsultācijas un ir saņemti vairāku organizāciju iebildumi par šādas normas neatbilstību bērnu tiesību aizsardzības principiem. Valsts kontrole aicina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju atkārtoti izvērtēt likumprojektā iekļautās normas par atļauju nepilngadīgām personām izmantot medību šaujamieročus tālāku virzību.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien saņēmusi apliecinājumu par 200 000 eiro drošības naudas iemaksāšanu “Rīgas satiksmes”  iepirkumu krimināllietā iesaistītā bijušā RS valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena atbrīvošanai no apcietinājuma.  Jau ziņots, ka tiesa vakar nolēma pret minēto drošības naudu Bemhenu atbrīvot no apcietinājuma. No apcietinājuma gan viņu atbrīvos tikai pēc tam, kad cietums būs saņēmis dokumentus no tiesas par drošības naudas iemaksāšanu Valsts kasē.

Šodien no plkst.13 līdz 14.30 Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā notiks ekspertu diskusija, kurā runās par bērnu onkoloģiju Latvijā. Pērn teju 50 bērniem Latvijā tikušas diagnosticētas onkoloģiskas saslimšanas, un arī ik gadu šādas saslimšanas Latvijā tiek diagnosticētas vidēji 40-50 bērniem. Diskusija tiek rīkota, lai pārrunātu risinājumus efektīvākai bērnu ārstēšanai, tam nepieciešamā finansējuma pieejamību, kā arī ārstniecības iespējas Latvijā un ārvalstīs.

Šajā ziemas sezonā salabotas avārijas bedres 3094 kvadrātmetru platībā, bet masveida bedrīšu remonts tiks sākts, kad iestāsies tehnoloģijai atbilstoši laika apstākļi.  “Latvijas autoceļu uzturētāja” pārstāvji  norāda, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra dienas laikā ir virs nulles un naktī zem nulles, uz autoceļiem pastiprināti un neprognozējami veidojas bedres. Ziemas sezonas laikā “Latvijas autoceļu uzturētājs” remontē satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres. Avārijas bedres tiek labotas neatkarīgi no laika apstākļiem.

Tuvākajās dienās Latvijas lielākajā daļā nokusīs vienlaidu sniega sega, tā saglabāsies vietām Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi. Visvairāk sniega būs Vidzemes, Latgales un it īpaši Alūksnes augstienē. Patlaban sniegs nokusis lielākajā daļā Kurzemes, kā arī vietām Zemgalē un Vidzemes piekrastē, savukārt Alūksnē saglabājas 35 centimetrus bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Avots: LETA