Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Darbu Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā nolēmis pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi – Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis, informē satiksmes ministrs Tālis Linkaits, kurš vēl neesot lēmis, kad tiks meklēti jauni valdes locekļi, tomēr tas tikšot darīts, izsludinot amata konkursu.

 

Nepieciešamās izmaiņas valsts veselības apdrošināšanas sistēmā plānots veikt kopā ar nodokļu reformas pārskatīšanu 2021.gadā, tādējādi veselības apdrošināšanas sistēmas uzlabojumus atliekot par vienu gadu, informē veselības ministre Ilze Viņķele. Tāpat tas nozīmētu vēl uz gadu pagarināt Veselības aprūpes finansēšanas likuma nestāšanos spēkā.

 

Jaunās kadastrālās vērtības varētu sākt piemērot no 2021. nevis no 2020.gada, kā tas bija plānots iepriekš, šodien Mājokļa jautājumu apakškomisijas sēdē sacīja Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Solvita Zvidriņa, norādot, ka par daudziem jautājumiem vēl notiek diskusijas, kurās piedalās Finanšu un Tieslietu ministrijas, arī Latvijas Pašvaldību savienība. Līdz ar to gala lēmumi par iespējamam regulējuma izmaiņām neesot pieņemti.

 

Zolitūdes traģēdijas krimināllietā pabeigta vairāk nekā trīs gadus ilgusī tiesu izmeklēšana, kuras laikā uzklausīti liecinieki un nopratināti apsūdzētie. Līdz ar to lietā pāries pie noslēdzošā posma – tiesu debatēm, kas sāksies 11.jūnijā. Lai skatītu apjomīgo krimināllietu par Zolitūdes traģēdiju, kurā zem veikala “Maxima” iegruvušā jumta dzīvību zaudēja 54 cilvēki un vēl desmitiem tika ievainoti, tiesa uz pirmo sēdi sanāca 2015. gada 8. decembrī.

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, vērtējot sagatavoto ziņojumu par situāciju Rīgas pašvaldības uzņēmumā “Rīgas satiksme, sācis vismaz trīs resoriskās pārbaudes. Ja birojs pārbaudēs saskatīs pamatu kriminālprocesa sākšanai, tiks pieņemts atbilstošs lēmums, informē birojā.

 

Melnkalne stiprina Ziemeļatlantijas alianses jeb NATO paplašināto klātbūtni Latvijā, kas ir ieguldījums kopējā drošībā, šodien tikšanās laikā ar Melnkalnes parlamenta priekšsēdētāju Ivanu Brajoviču sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Puses pārrunāja Melnkalnes virzību ES-as pievienošanās sarunās, uzsverot ES paplašināšanās ieguldījumu Eiropas drošībā un stabilitātē.
Šodien Vīnē turpinās ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konference, kuras pirmajā dienā parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja ES paplašināšanās gaitu Rietumbalkānos un ES kaimiņu politikas aktualitātes.

 

Itālijas diktatora Benito Musolīni mazmazdēls Eiropas Parlamenta vēlēšanās gatavojas startēt nelielas galēji labējas partijas sarakstā. 50 gadus vecais bijušais zemūdenes jūrnieks Kaijo Džūlio Čezāre Musolīni startēs partijas Itālijas brāļi” sarakstā.
Argentīnā dzimušajam Musolīni politiskas pieredzes gan neesot.

 

Ministru kabinets šodien pieņēma lēmumu par garantiju sniegšanu saistībā ar Latvijas dalību 2026.gada Ziemas Olimpisko spēļu organizēšanā kopā ar Zviedriju. Vienlaikus nolemts, ka lēmums par Olimpiādes norises vietu tiks pieņemts SOK sesijā, kas notiks no 23. līdz 25.jūnijam. Patlaban uz 2026.gada Olimpisko spēļu rīkošanu palikušas tikai divas pretendentes. Tā ir Stokholmas-Ores apvienotā kandidatūra, kas paredz sadarbību ar Siguldu, kā arī Milānas-Kortīnas d’Ampeco apvienotā kandidatūra.

 

Latvijā 89% iedzīvotāju uzskata, ka bērnu tālruņos nepieciešams ierobežot pieejamo interneta saturu. Tajā pašā laikā 81% nav uzstādījuši telefonos drošības filtrus, tā jot bērniem piekļūt jebkādai informācijai internetā. Aptauja liecina, ka 28% iedzīvotāju uzskata, ka saturam tālrunī jābūt ierobežotam līdz 16 gadu vecumam, 27% – līdz 14 gadiem, 19% – līdz 12 gadiem, 11% – saturam nav jābūt ierobežotam vispār.

 

Veicot Augusta Deglava satiksmes pārvada balstu remontdarbus, atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi apturēti. Izvērtējot situāciju, tuvākajā laikā tiks ieviesti ierobežojumi smagā transporta kustībai, kas nozīmē, ka drošības nolūkos pārvadu nedrīkstēs šķērsot smagie transporta līdzekļi, kuru pilna masa pārsniedz 30 tonnas. Augusta Deglava tilta pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums.

 

Avots:   LETA