Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Sabiedrisko mediju pieprasījumi pēc papildu līdzekļiem ir akūta nepieciešamība, Saeimas apakškomisijā šodien sacīja Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.
Viņš norādīja, ka Latvijā sabiedriskie mediji, tostarp LTV gadu no gada atliek būtiskus investīciju projektus, tā vietā nodrošinot operatīvo darbību.
Arī Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne uzsvēra, ka sabiedrisko mediju tehnoloģiskā atpalicība ir milzīga.

Budžetā jau sen bija jāparedz lielāks finansējums partijām, šodien sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Komentējot valdības lēmumu 2020.gada budžetā paredzēt papildus piecus miljonus eiro jaunajam politisko partiju finansēšanas modelim, premjers uzsvēra, ka viņš šo iniciatīvu patlaban vērtē kā obligātu.
Mēs ilgtermiņā ietaupīsim ārkārtīgi lielu naudu ar to, ka būs mazinājušies korupcijas riski, mazāk pārmaksāsim par dažādiem projektiem, skaidroja premjers.

Šodien Ministru kabinetā izskatot Iekšlietu ministrijas izstrādāto Nacionālās drošības koncepciju, tieslietu ministrs Jānis Bordāns izmantoja iespēju kritizēt Valsts drošības dienesta darbu, tomēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens drošības dienesta darbu vērtēja atzinīgi.
Vienlaikus premjers atzina, ka Bordāna uzdotie jautājumi ir svarīgi un tie būtu apspriežami īpaša valdības seminārā.

Augsto vēlētāju aktivitāti 2019.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās nodrošināja jauniešu aktivitātes pieaugums, liecina jūnijā veikta Eirobarometra aptauja.
EP vēlēšanās visā ES piedalījās 50,6% balsstiesīgo vēlētāju, nodrošinot augstāko aktivitāti kopš 1994.gada.
Salīdzinot ar 2014.gada Eiropas vēlēšanām, aktivitāte pieaugusi 19 valstīs, bet sarukusi – septiņās. Latvijā pie vēlēšanu urnām devās 33,5% balsstiesīgo pilsoņu jeb par 3% vairāk nekā 2014. gadā.

Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks šodien apstiprinājis, ka nākamgad pensijas valstī tiks paaugstinātas par septiņiem eiro mēnesī, nevis 100 , kā viņa pārstāvētā Centra partija solīja pirms parlamenta vēlēšanām martā.
Nākamgad ikgadējās indeksācijas dēļ vidēji pensijas Igaunijā pieaugs vēl par 38-39 eiro mēnesī.
Ņemot vērā indeksāciju un ārkārtas pensiju palielinājumu, Igaunijā vidējā vecuma pensija nākamgad varētu sasniegt 531 eiro mēnesī.

Zem Lielbritānijas karoga reģistrētais Zviedrijas naftas tankkuģis “Stena Impero”, kas pirms vairāk nekā diviem mēnešiem tika aizturēts Hormuza šaurumā un līdz šim atradās Bandarabas ostā Irānā, devies tālāk ceļā.
“Stena Impero” bija ceļā uz Saūda Arābiju, kad tika aizturēts. Uz kuģa atradās 23 apkalpes locekļi, arī viens Latvijas valstspiederīgais.
4.septembrī humānu apsvērumu dēļ Irāna atbrīvoja septiņus apkalpes locekļus, arī Latvijas valstspiederīgo.

Krievijas Ārlietu ministrija šodien nosodījusi ASV, apgalvojot, ka Savienotās Valstis atteikušās izsniegt vīzas Krievijas ANO delegācijas locekļiem un tādējādi liegušas tiem doties uz ANO Ģenerālo Asambleju Ņujorkā.
Viens no Krievijas delegācijas locekļiem, kuram atteikta vīza, ir likumdevējs Konstantīns Kosačevs, kurš ir iekļauts ASV sankciju sarakstā Ukrainas krīzes dēļ.
Sagaidāms, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pārrunās šo jautājumu tieši ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo.

Apmēram 4600 vietas tribīnēs izveidotas atsevišķi, lai sievietes varētu vērot Pasaules kausa kvalifikācijas spēli futbolā, ko Irāna nākammēnes Teherānā aizvadīs ar Kambodžu.
Irāna ir atbildējusi uz Starptautiskās futbola federāciju asociācijas pagājušās nedēļas norādījumu atļaut sievietēm sacensības vērot stadionā.
Visi nepieciešamie sagatavošanās darbi ir veikti, ieskaitot atsevišķas ieejas, atsevišķu tribīni un sieviešu tualetes.
Sievietēm Irānā skatīties futbola mačus klātienē bijis aizliegts četrus gadu desmitus.

Avots:LETA