Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Pirmo reizi neatkarīgās Latvijas laikā Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties Eiropas Kosmosa aģentūras  astronautu atlasē. Pieteikšanās astronautu vakancēm notiks no 31. marta līdz 28. maijam EKA karjeras portālā. Pēc tam notiks sešu posmu atlase, kuras noslēgums plānots 2022. gada oktobrī. Par šo unikālo iespēju vairāk stāsta Latvijas Kosmosa industrijas asociācijas prezidents Pauls Irbins:

 

Valdība šodien lems  par Ekonomikas ministrijas  priekšlikumu no 22.februāra atļaut klātienē sniegt atsevišķus skaistumkopšanas pakalpojumus un  plāno pieņemt gala lēmumu par klātienes mācību procesa atjaunošanu 1.-4.klašu  skolēniem pašvaldībās ar zemu Covid-19 saslimstību. Ieskatu šodienas valdības sēdē izskatāmajā sniedz Veselības ministrs Daniels Pavļuts:

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta  brigāžu atbalsta centrs “Imanta”, kas ir viens no lielākajiem  Rīgā, ieguvis jaunas un plašas telpas, Pateicoties ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā finansiālam atbalstam. Par jauno ieguvumu stāsta NMPD pārstāve Arita Freimane:

Imantas brigāžu atbalsta centrs  ir viens no lielākajiem Rīgā, jo nodrošina 17 mediķu brigāžu darbu, kas gada laikā dodas uz vairāk nekā 50 000 izsaukumiem. Steidzot pie pacientiem Pārdaugavā, Bolderājā, Ziepniekkalnā, Piņķos, Ķekavā un Olainē, brigādes ikdienā apkalpo teritoriju, kur dzīvo  gandrīz 270 tūkstoši cilvēku.

 

Vietnē “www.manavakcina.lv” iedzīvotāji var pieteikties jebkurā diennakts laikā. Savukārt tālruņa līnijas 8989 darba laiks ir katru darba dienu no plkst.9 līdz 17. Tālruņa līnija izmantojama tikai un vienīgi, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai. Kā rit pieteikšanās un kas jauns, stāsta Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēts pēdējā desmitgadē lielākais elektrotraumu skaits. Sīkāk par bēdīgo statistiku stāsta Akciju sabiedrības “Sadales tīkls” pārstāve Alīna Kozlovska.