Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Pieprasījums  pēc mājdzīvniekiem Covid uzlikto ierobežojumu dēļ  audzis tik ļoti, ka Latvijas patversmes un šķirnes dzīvnieku audzētāji vairs nespēj apmierināt vēlmi  pēc kucēniem un kaķēniem.
Tādēļ nelegālo pārpircēju rūpals audzis dramatiski un lēti iegādātus pārrobežu nezināmas izcelsmes un apšaubāma veselības stāvokļa kucēnus šobrīd pārdod par daudzkārt augstāku cenu kā tas bija vēl pirms gada vai diviem. Izveidojusies situācija nopietni satrauc veterinārārstus. Turpina Latvijas veterinārārstu biedrības pārstāve Lita Konopore:

 

Attālinātās mācības daudziem skolēniem radījušas robus zināšanās un lai mazinātu šo  problēmu un veicinātu izglītības pieejamību, biedrība “Jaunatne Latvijai”gada sākumā radījusi izglītības iespēju portālu Teicami.lv, kurā  apkopota informācija par privātskolotājiem no visas Latvijas   dažādos mācību priekšmetos. Vairāk stāsta biedrības “Jaunatne Latvijai” valdes loceklis Valts Vīze:

Informācija par privātskolotāju pieejamību meklējama portālā Teicami.lv. Biedrība “Jaunatne Latvijai” ļoti aicina pietekties arī  brīvprātīgos pedagogus,  jo ne visas ģimenes Latvijā, kurās tas nepieciešams,  var atļauties privātskolotāju palīdzību par maksu.

 

Vairs nav tālu  brīdis, kad  daļa vidusskolu absolventu dosies studēt izvēlētajā augstskolā. Izglītības un zinātnes ministrija veikusi monitoringu par augstskolu absolventiem. Ar gūtajiem secinājumiem  iepazīstina Direktora vietniece politikas ieviešanas un monitoringa jomā Diāna Laipniece :

Pēc disciplinārlietas pabeigšanas Veselības ministrijas valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško izteikts rājiens par pārkāpumiem saistībā ar “BioNTech/Pfizer” vakcīnu iepirkšanu. Mūrmane-Umbraško arī tiks pazemināta amatā. Lieta sākta arī par Zāļu valsts aģentūras direktora Svena Henkuzena darbības izvērtēšanu. Plašāk par konstatēto pārbaudē veselības ministrs Daniels Pavļuts.