Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

No šodienas visās publiskās vietās, kur noteikts nēsāt sejas masku, būs jāvalkā tikai medicīniskās sejas maskas vai respiratori ar drošības pakāpi FFP2 – FFP3 vai KN95, liecina Ministru kabineta iepriekš apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Tādējādi vairs nebūs atļauts valkāt auduma maskas. Kā šīm izmaiņām gatavojas apsardzes nozare, plašāk Drošības profesionāļu asociācijas valdes loceklis Artūrs Āmars.

 

Prasība iedzīvotājiem no šodienas publiskās vietās obligāti lietot medicīnisko masku vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratoru bez vārsta varētu veicināt atsevišķu iedzīvotāju neapmierinātības izrādīšanu pret apsargiem, kuriem jāuzrauga to valkāšanu. Par gatavību ievērot jaunos noteikumus “Radio Skonto” jautāja Drošības profesionāļu asociācijas valdes loceklim Artūram Āmaram.

 

 

 

Pārtikas produktu cenas pasaulē pērn vidēji pieaugušas par 28% un sasniegušas augstāko līmeni pēdējos desmit gados. ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija ziņo, ka cenas pērn pieaugušas visās pārtikas produktu kategorijās, ņemot vērā spēcīgo pieprasījumu.
RADIO SKONTO sazinājās ar Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāju Ingūnu Gulbi: