Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK Rīgas mēra amata kandidāte būs pašreizējā Rīgas domes deputāte Baiba Broka. Par to šodien vienojās apvienības valde. Iepriekš partijas Rīgas nodaļa kā iespējamus kandidātus uz šo amatu izvirzīja Broku un Saeimas deputātu Rihardu Kolu, bet viņš savu kandidatūru atsaucis.

Apšaudē Kvebekas mošejā vakar nogalināti seši cilvēki un astoņi ievainoti, paziņojusi policija. Pēc apšaudes aizturēti divi aizdomās turamie, vēsta policija, kas notikušo izmeklē kā teroraktu.  Arī Kanādas premjerministrs Džastins Trudo paziņojis, ka notikušais esot “teroristu uzbrukums musulmaņiem”. Kanādas premjerministrs nedēļas nogalē paziņoja, ka Kanāda piešķirs pagaidu uzturēšanās atļaujas cilvēkiem, kas valstī iestrēguši pēc ASV prezidenta Donalda Trampa izdotā rīkojuma par imigrācijas ierobežošanu.

Turcija aicinājusi Vāciju noraidīt vairāku turku karavīru lūgumus pēc patvēruma, viņiem baidoties no ieslodzījuma saistībā ar jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu Turcijā.  Vācijas mediji sestdien ziņoja, ka 40 Turcijas karavīri, galvenokārt augsta ranga militārpersonas no NATO bāzēm, lūguši patvērumu Vācijā. Vācijas mediji citēja karavīrus sakām, ka viņi baidās no ieslodzījuma un iespējamās spīdzināšanas, ja atgriezīsies Turcijā.

ASV Speciālo uzdevumu spēku veiktā operācijā Jemenā vakar gājis bojā amerikāņu desantnieks. Šis ir pirmais kritušais ASV bruņotajos spēkos, kopš par to virspavēlnieku kļuvis Donalds Tramps. ASV prezidenta sankcionētā  operācijā – bezpilota lidaparātu un helikopteru veiktā uzlidojumā Jemenā – 29.janvārī nogalināts 41 teroristu tīkla “Al Qaeda” kaujinieks. Gājuši bojā arī 16 civiliedzīvotāji.

Latvijas sieviešu tenisa līdere Anastasija Sevastova šodien ar drošu uzvaru divos setos 6-0, 6-4 pār japānieti Miju Kato sāka turnīru Taivānā, kur iekļuva otrajā kārtā, liecina Sieviešu Tenisa asociācijas informācija. Jau vēstīts, ka Latvijas otra spēcīgākā tenisiste Jeļena Ostapenko šonedēļ spēlēs Sanktpēterburgā, Krievijā, kur viņas  pirmā pretiniece būs kāda no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Avots: LETA