Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Lielbritānija virzīsies uz izstāšanos no Eiropas Savienības, bet neatstās Eiropu, norāda Lielbritānijas vēstniece Latvijā Sāra Koulija. Diplomāte skaidro, ka vēl viena referenduma nebūs un līdz marta beigām plānots iedarbināt procesu par izstāšanos no ES. Nevēlēšanās atstāt Eiropu nozīmē, ka Lielbritānija turpinās sadarbību un būs ieinteresēta ES panākumos.

 

Skotijas parlamenta deputāti simboliskā balsojumā vakar pauda negatīvu viedokli par Lielbritānijas valdības politiku “Brexit”  jautājumā. Deputātu vairākums arī iestājas par reģiona palikšanu Eiropas Savienības kopējā tirgū pēc valsts izstāšanās no bloka. Pret oficiālo Londonas nostāju izstāšanās jautājumā nobalsoja 90 no 124 deputātiem. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir paziņojusi, ka oficiālu aiziešanas procesu no Eiropas Savienības sāks martā.

 

Eiropas Savienības un Apvienoto Nāciju Organizācijas amatpersonas nosodījušas Izraēlas parlamenta lēmumu legalizēt ebreju apmetnes okupētajās Rietumkrasta teritorijās.
Telaviva arī tiek aicināta atturēties no tā īstenošanas. Eiropas Savienības augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni norādīja, ka šis likums pārkāpj jaunu un bīstamu slieksni.

 

Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete iecelta par grupas ārējo politiku darba grupas vadītāju. Sagaidāms, ka Kalniete turpmāk atbildēs par grupas nostāju saskaņošanu ārlietu, aizsardzības, ārējās tirdzniecības un attīstības sadarbības jautājumos.

 

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 11.aprīlī sāks skatīt krimināllietu pret agrāk tiesātu vīrieti par skatuves mākslinieku apzagšanu Latvijas Nacionālās operas un baleta ģērbtuvēs pērn septembrī. Noziedznieks astoņām cietušajām personām nodarīja materiālus zaudējumus par kopējo vērtību 3706 eiro.

 

Ar Mobilo zināšanu ekspresi šogad no 21.marta līdz 9.maijam 31-ā Latvijas skolā centīsies veicināt izpratni par Eiropas Savienību un Latvijas lomu tajā. Mobilais zināšanu ekspresis ir speciāli veidots ES zināšanu autobuss sākumskolas skolēniem, kas skolēnus iesaista atraktīvās spēlēs par ES.

 

 

Avots: LETA