Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Šodien stājas spēkā Enerģētikas likuma normas, kas paredz dabasgāzes tirgus atvēršanu Latvijā.  Juridiskajām personām līdz šā gada 15.jūnijam jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, ar kuru slēgt dabasgāzes tirdzniecības līgumu. Ja jauns dabasgāzes tirdzniecības līgums netiks noslēgts, tad līdz 2017.gada 1.jūlijam dabasgāzi tirgos esošais tirgotājs atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem dabasgāzes tirdzniecības diferencētajiem gala tarifiem, savukārt pēc 1.jūlija – pēdējās garantētās piegādes ietvaros par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātu cenu plus 20%. Savukārt mājsaimniecībām nav obligāti jāizvēlas jauns dabasgāzes tirgotājs vai jāpērk dabasgāze par tirgus cenu. Ja mājsaimniecības turpinās dabasgāzi iegādāties no jau esošā tirgotāja, tad tās kā saistītie lietotāji saņems dabasgāzi par regulatora noteiktu cenu. Šāds pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts  ”Latvijas gāze” kā publiskajam tirgotājam līdz 2019.gadam.

Ievērojot izmaiņas pasaules ģeopolitikā, Latvijas apņemšanās uzlabot pašu bruņoto spēku attīstību, ir nesusi labus rezultātus, jo īstenojot vairākus projektus, ir sperti milzīgi soļi uz priekšu, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis . Pēc ministra domām pats būtiskākais sasniegums ir mehanizācijas projektu realizēšana, tādējādi Latvijas bruņotos spēkus apgādājot ar nepieciešamo bruņutehniku, kā arī ieviešot pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Šodien stājas spēkā terorisma apkarošanai nepieciešamais Gaisa kuģu pasažieru datu apstrādes likums. Reģistrā tiks iekļauti dažādi dati par personu, galvenokārt informācija, ko cilvēks sniedz, pērkot lidmašīnas biļeti.

Valdošās koalīcijas partijas šodien iknedēļas sanāksmē diskutēs par “Vienotības” ierosinājumu iesaldēt nekustamā īpašuma nodokļa  maksājumu apmēru iedzīvotājiem iesaldēt 2013.gada līmenī līdz brīdim, kamēr tiek izstrādāta un ieviesta jauna, līdzsvarota un samērīga NĪN aprēķina metodika, nepieļaujot turpmāku NĪN pieaugumu.

 

Plūdu izraisītajos zemes nogruvumos Kolumbijas dienvidrietumu pilsētā Mokoā bojāgājušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 254, tviterī paziņojis šīs Dienvidamerikas valsts prezidents Huans Manuels Santoss. Zemes nogruvumi sākās piektdienas vakarā pēc vairākas dienas ilgām lietusgāzēm. Mokoā, kurā ir apmēram 40 000 iedzīvotāju un kas ir Putumajo departamenta centrs, sagrautas desmitiem ēku.

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns pirmoreiz savā Nacionālās basketbola asociācijas  karjerā svētdien nospēlēja vairāk nekā 30 minūtes un ar 11 punktiem palīdzēja Sanantonio “Spurs” vienībai tikt pie uzvaras. Aizvadītajā mačā “Spurs” savā laukumā ar 109:103  apspēlēja Jūtas “Jazz” basketbolistus.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien iemeta savus pirmos vārtus kopš janvāra, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo “Sabres” komanda Nacionālās hokeja līgas  regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 2:4  mājās piekāpās Ņujorkas “Islanders”.

Avots:LETA