Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu pieteikušies darbinieki no drošības iestādēm, atklāj Zaļo un zemnieku savienības deputāts Kārlis Seržants. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers savukārt informē, ka nevienu no prokuratūras nav aicinājis pieteikties konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.   Bet Ministru kabinets Saeimai nosūtījis jaunu versiju KNAB priekšnieka izdienas pensijas nosacījumiem, lai tie būtu pievilcīgākie tieši cilvēkiem ar pieredzi citās tiesībsargājošajās iestādēs.
Jāatgādina, ka pēc nedēļas uz pirmo sēdi, kopš beigusies pieteikšanās uz KNAB priekšnieka amatu, sanāks atlases komisija, kas izvērtēs  amata kandidātus.

 

Būvniecības valsts kontroles biroja vadītāja pienākumus pēc tā līdzšinējā direktora Pētera Druķa aiziešanas no amata uz laiku uzņēmies viņa līdzšinējais vietnieks Māris Demme, informē Ekonomikas ministrijā. Šogad birojs plāno veikt aptuveni 600 būvdarbu valsts kontroles. Tiek ziņots, ka Druķis amatu pameta saistībā ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kurā skatīts Druķa un viņa iepriekšējās darbavietas strīds.

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca līdz 2021.gadam plāno pārvietot slimnīcas nodaļas Gaiļezerā, Juglas ielā 30, Torņakalnu, Vienības gatvē 45. Lai nodrošinātu nepieciešamo telpu rekonstrukciju, Slimnīcai būs pieejami 11 miljoni Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējuma. Vienības gatvē patlaban pieejami vairāk nekā 30 dažādi ārstniecības profili, bet Juglas ielā tikai četri.
Lai nodrošinātu Juglas ielas pacientiem nepieciešamo ārstniecību, ik dienu daļa pacientu tiek vesti uz Vienības gatvi un pēc izmeklējuma vai procedūras veikšanas atkal atpakaļ.

 

Saistībā ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko rītdienas oficiālo vizīti Latvijā, rīt 4.aprīlī, pie ēkām galvaspilsētā pacels Latvijas karogus.

 

Talantīgā latviešu basketboliste Kitija Laksa iekļauta Nacionālās koledžu sporta asociācijas čempionāta simboliskajā šīs sezonas komandā, informē ASV Sieviešu basketbola treneru asociācija. Laksa Dienvidfloridas Universitātes komandas “Bulls” rindās šosezon vidēji spēlē guva 19,2 punktus, realizējot 40%-us spēles metienu.

 

Avots: LETA