Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss pērn atalgojumā no uzņēmuma saņēmis 1,042 miljonus eiro, kas ir par 23,5% vairāk nekā 2015.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija. Gauss darbu aviokompānijas izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā sāka 2011.gada 1.novembrī.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz, ka bēgļu pabalstus turpmāk izmaksās personām, kurām nebūs pietiekoši līdzekļi. Tāpat likumā būs noteikts, ka pabalsts netiks izmaksāts par laika posmu, kad persona nebūs pildījusi bezdarbnieka vai darba meklētāja pienākumus. Grozījumi izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīti Patvēruma likumā. Par tiem vēl būs jālemj Saeimai.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs  martā sāka kriminālprocesu saistībā ar privātpersonas tirgošanos ar ietekmi nolūkā panākt SIA “Jūrmalas siltums” darījuma noslēgšanu kāda uzņēmuma interesēs. Kriminālprocesā par aizdomās turētām atzītas trīs personas. Izmeklēšanas interesēs patlaban plašāka informācija netiek sniegta.

Kirgizstānas specdienesti apstiprinājuši, kas iespējamais terorakta sarīkotājs Sanktpēterburgas metro ir Krievijas pilsonību ieguvis kirgīzs. Atgādinām, ka vakar  Sanktpēterburgas metro starp stacijām notika sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, bet vēl 51 hospitalizēts.

Krievijas specdienestiem bijusi informācija par terorakta gatavošanu Sanktpēterburgā un, pateicoties tai, iespējams, novērsts otrs sprādziens, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta laikraksts “Kommersant”. Informāciju sniedzis kāds Krievijas iedzīvotājs, kurš sadarbojies ar džihādistu grupējumu “Islāma valsts” un ticis aizturēts pēc atgriešanās no Sīrijas.

Avots:LETA