Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Valdība šodien lēma pašreizējo Iekšlietu ministrijas  valsts sekretāra vietnieku Jāni Citskovski iecelt Valsts kancelejas direktora amatā.  amatu ieņems sākot no 7.aprīļa. Viņš  amatu ieņems sākot no 7.aprīļa.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā, kas ārvalstu bruņotajiem spēkiem dos tiesības pārvadāt bruņutehniku pielādētu. Aizsardzības ministrija  norāda, ka šāda norma nepieciešama, lai sniedzot atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem , NATO un ES dalībvalstu bruņotie spēki būtu kaujas gatavībā uzreiz pēc valsts robežas šķērsošanas.

E-veselības sistēma neesot novecojusi, tā strādā un tiek regulāri pilnveidota, tomēr vēl daudz jāstrādā ar projekta interešu grupām, jo radušos stereotipu dēļ ārstus par to ir grūti pārliecināt, skaidro veselības ministres padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa. Joprojām veselības aprūpes iestādēs situācija ir atšķirīga, jo vienai slimnīcai strādāšana ar sistēmu nesagādā nekādas problēmas, savukārt ir arī ārsti reģionos, kuriem nav pat datora, tomēr ar šīm problēmām nepārtraukti tiekot strādāts, kā arī regulāri tiek apzinātas problēmas, kas kavē mediķu darba sākšanu e-veselības sistēmā.  Āboliņa norādīja, ka notiek darbs, kā iemācīt ārstus strādāt ar e-veselību. Plānots ieviest interaktīvās apmācības, ka atvieglos ārstu darbu, jo informācija par nepieciešamo vienmēr būs pieejama.

Šodien Rucavā ultravioletās radiācijas indekss pakāpās līdz ceturtajam līmenim – pagaidām augstākajai atzīmei šajā gadā. Šāds rādītājs ir nedaudz lielāks nekā citus gadus aprīļa sākumā un skaidrojams arī sarūkošu ozona slāni.  Saules staru krišanas leņķis patlaban ir tikpat liels kā septembra sākumā, bet nenosauļota āda ir jutīgāka pret ultravioleto starojumu, tādēļ pavasarī, atrodoties saulē, jāievēro lielāka uzmanība, atgādina ārsti.

Krievijas izmeklētāji noskaidrojuši vīrieti, kurš uzspridzināja bumbu metro vagonā Sanktpēterburgā, taču izmeklēšanas interesēs viņa identitāti neatklās. Kirgizstānas specdienesti pirms tam  apstiprināja, kas iespējamais terorakta sarīkotājs Sanktpēterburgas metro ir Krievijas pilsonību ieguvis Kirgizstānā dzimis cilvēks.

Avots:LETA