Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Bērnu slimnīcas Bērnu ķirurgu arodbiedrība un Rīgas Dzemdību nama ārsti un vecmātes iesnieguši pieteikumu Satversmes tiesā, apstrīdot normas par normālo pagarināto darba laiku, kas paredz atšķirīgu attieksmi pret ārstniecības personām attiecībā uz kompensāciju par virsstundu darbu. Pieteicēji ir lūguši atzīt apstrīdēto normu par spēkā neesošu no 2009.gada 1.jūlija.

 

Šodien notiks kārtējā Nodokļu reformu vadības grupas sēde, kurā turpināsies diskusijas par nodokļu reformu. Iepriekšējās divās  sēdēs darba grupa tika informēta par Finanšu ministrijas izstrādātajām iecerēm veikt izmaiņas iedzīvotāju ienākuma nodoklī , samazinot IIN likmi no 23% līdz 20%. Nodokļu reformas vadības grupa šim priekšlikumam pauda atbalstu, turpretī pašvaldību pārstāvji to vērtēja atturīgāk.

 

Latvijas Mākslas akadēmija izsludinājusi kandidātu pieteikšanos uz rektora amatu. Rektoru ievēl uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Kopš 2007.gada Latvijas Mākslas akadēmijas rektors ir Aleksejs Naumovs, kurš uz amatu vairs nevar kandidēt.
Rektora vēlēšanas notiks 28.jūnijā.

 

 

Trauku veikalu tīkls “Rito” sadarbībā ar labdarības organizāciju “Palīdzēsim.lv” labdarības kampaņā aicina iedzīvotājus ziedot traukus, virtuves piederumus un citas noderīgas lietas virtuvei un mājai, lai sniegtu atbalstu sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm visā Latvijā.
Ziedot traukus iedzīvotāji aicināti no 1. līdz 30. aprīlim visos “Rito”  veikalos Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

 

Vakar Pļaviņu novadā ugunsdzēsēji ar glābšanas dēļa palīdzību nogādāja krastā divus kaķus, kuri atradās dīķa vidū uz dēļa kopā ar bebru.Tā kā dīķim bija slīpas plastmasas malas, tad dīķī ievietoja koku, lai bebrs saviem spēkiem nokļūtu krastā. Savukārt Lielvārdē ugunsdzēsēji no ceļa notekas izcēla tur iesprūdušu suni un palaida brīvībā, bet Elejas pagastā, atbrīvots kaķis, kas bija iesprūdis aiz elektrosadales skapja.

 

Avots:   LETA