Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

ASV raķešu triecienā Šairatas aviobāzē Sīrijas vidienē nogalināti četri karavīri un faktiski iznīcināti teju visi objekti tajā, paziņoja novērotāju organizācija. Aktīvisti un nemierniek norādījuši,ka  Šairatas aviobāze ir viena no valdības spēku aktīvākajām bāzēm uzlidojumu veikšanai visām nemiernieku teritorijām Sīrijas vidienē un ziemeļos. Tā ir valdības spēku otra svarīgākā aviobāze un par to plašāka ir tikai Latākijas aviobāze Vidusjūras piekrastē, kur izvietojušies arī režīmu atbalstošie Krievijas spēki. Sīrijas opozīcijas grupējums Sīrijas Koalīcija apsveica ASV triecienu, paziņojot, ka tas izbeidz “nesodāmības” ēru un tam ir jābūt tikai sākumam. Ka ziņots, ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes “Tomahawk” uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebjoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem, paziņoja ASV amatpersonas.

ASV raķešu trieciens Šairatas aviobāzei Sīrijas vidienē bija adekvāts solis, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs . Ministrs skaidroja, ka diplomātiskie soļi un sankcijas nav devušas rezultātu un atzina, ka situācija kļūst arvien sarežģītāka un bīstamāka, taču, neraugoties uz militāriem soļiem, diplomātiskais darbs ir jāturpina un jāmeklē konflikta risināšanas iespējas.

Krievijas Federācijas padomes deputāti šodien nosodīja ASV raķešu triecienu Sīrijas gaisa spēku bāzei, bet parlamenta augšpalātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs arī brīdināja, ka Krievija var Sīrijā saraut visus militāros kontaktus ar ASV.

Vācijas banka “Deutsche Bank”, kas nodrošina ASV dolāru maksājumu veikšanu vairākām Latvijas bankām, nolēmusi pārtraukt korespondējošās attiecības ar bankām Latvijā. Latvijas komercbanku pārstāvji uzsvēra, ka “Deutsche Bank” lēmums to darbību neietekmēs, un skaidroja, ka šis Vācijas bankas lēmums varētu būt saistīts ar pašas bankas biznesa stratēģijas izmaiņām. Pati “Deutsche Bank” pašlaik piedzīvo grūtus laikus. Tā pērn strādāja ar 1,4 miljardu eiro zaudējumiem, tādējādi ar zaudējumiem noslēdzot otro gadu pēc kārtas. Pēdējā laikā “Deutsche Bank” piemēroti apjomīgi naudassodi, piemēram, janvārī Ņujorkas štata un Lielbritānijas varasiestādes uzlika bankai 630 miljonu ASV dolāru  sodu par nespēju novērst naudas atmazgāšanu Krievijā.

Šodien Valsts kancelejas direktora amatā stājas Jānis Citskovskis, par kura iecelšanu jaunajā amatā šonedēļ lēma Ministru kabinets. Citskovski Valsts kancelejas direktora amatā izraudzījās Ministru prezidents Māris Kučinskis

Pašreizējais Latvijas Zemnieku savienības  priekšsēdētājs Augusts Brigmanis ir gatavs vadīt partiju vēl vismaz divus gadus, pieļaujot iespēju pēc tam dot vietu kādam jaunākam politiķim, to viņš atklāj intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze”.Brigmanis arī atklāj, ka vairāki šādi cilvēki viņam jau ir padomā, tomēr viņu vārdus neatklāja.  Brigmanis paliek vienīgais kandidāts uz LZS priekšsēdētāja amatu rīt gaidāmajā partijas kongresā.

Avots:LETA