Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

ASV raķešu apšaude Sīrijā apliecina ASV prezidenta Donalda Trampa spēju reaģēt izlēmīgi un ātri, bet Igaunijai tas ir pozitīvs signāls, paziņojis Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers, vienlaikus uzsverot, ka ne mazāk svarīgs ir jautājums par to, kas notiks tālāk un kā uz notikušo reaģēs Bašaru al Asadu atbalstošie spēki. Kā ziņots, ASV naktī raidīja 59 spārnotās raķetes uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, tā reaģējot uz šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka ASV trieciens objektiem Sīrijā ir agresija pret suverēnu valsti.

 

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība atzinīgi vērtē Rīgas domes atbildīgās komitejas ierosinājumu pašvaldības sabiedriskajā transportā piešķirt atlaides arī mediķiem, kuri strādā Rīgas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

 

Latvijā patēriņa cenas šogad martā salīdzinājumā ar pagājušā gada martu varētu būt augušas par 2,9-3,3%, prognozēja banku analītiķi, norādot, ka lielākais pozitīvais devums mēneša pārmaiņās, visticamāk, būs sezonālajam cenu kāpumam apģērbam un apaviem, arī dārzeņu cenām sliktās ražas iespaidā Eiropā.

 

Izglītības un zinātnes ministrija uz nākamās nedēļas valdības sēdi virza jautājumu par 680 tūkstošu eiro finansējuma piešķiršanu prioritāriem ziemas sporta veidiem, kuros iespējams gūt augstus sasniegums. Tāpat plānots Latvijas hokeja izlasei piešķirt 150 tūkstošus eiro dalībai pasaules čempionātā.

 

Ir sākti daudzfunkcionālā tirdzniecības centra “Akropole” Maskavas ielā 257 būvdarbi, kurus plānots pabeigt 2019.gada janvārī, investējot 100,2 miljonus eiro. Daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā plānots apvienot populārākos pasaules un Latvijas zīmolus, piedāvājot arī plašas izklaides iespējas, tostarp, slidotavu, kinoteātri, boulinga zāli, izklaides zonu bērniem un citas.

 

Latvijas iedzīvotāji no šodienas līdz 27.aprīlim aicināti piedalīties aptaujā “Latvijas gada monēta 2016”, ko rīko Latvijas Banka un vairāki tās partneri. Pērna klajā nāca septiņas kolekcijas monētas, kas stāsta par Latvijas kultūru, vēsturi un cilvēkiem: “Eža kažociņš”, ” Porcelāns”, “Nacionālais uzņēmējs”, “Zelta saktas”, “Janis Rozentāls”, “Ziemassvētku kaujas” un “Zeme”.

 

 

Avots:   LETA