Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Rīt Daugavpilī, Kuldīgā, Rēzeknē un Rīgā notiks mācības , kurās iesaistītie apgūs iemaņas rīcībai negadījumos ar daudz cietušajiem. Tās organizē ASV 10. kaujas aviācijas brigādes vienība “Fēnikss” un ASV armijas civilmilitārās sadarbības brigāde, sadarbībā ar Latvijas Zemessardzi. Mācību dalībnieki pilnveidos iemaņas dzīvību glābjošo pasākumu veikšanā, pacientu evakuācijā, izmantojot sauszemes transportu un ASV helikopterus.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izdevis pavēli par savulaik avārijā iesaistītās Aizkraukles rajona prokuratūras prokurores Diānas Bebres-Kondrātes atlaišanu no amata. Prokurore atlaista no šodienas. 2015.gada marta beigās Aizkraukles pagastā, notika satiksmes negadījums. Negadījuma brīdī, vienā no iesaistītajiem transportlīdzeklīdzekļiem bija prokurore un arī Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieks. Abas amatpersonas tika nogādātas ārstniecības iestādē alkohola lietošanas fakta noteikšanai, taču atteicās no pārbaudes.
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš iepriekš paskaidroja, ka prokuroru Atestācijas komisija ieteica prokurori atbrīvot no amata, taču viņai bija izrakstīta darba nespējas lapa un vēlāk viņa devās bērna kopšanas atvaļinājumā. Ņemot vērā minēto, disciplinārsodu neradās iespēja piemērot, jo iestājās disciplināratbildības noilgums un prokurore pagājušā nedēļā atgriezās darbā,” paskaidroja Kalniņš.

Maijā uzlabojies ģimenes pašreizējā materiālā stāvokļa novērtējums, liecina Latvijas barometra pētījuma rezultāti. Tas uzlabojies par četriem punktiem un esot optimistiskākais vērtējums kopš 2008.gada. Tāpat par diviem punktiem uzlabojušās arī ģimenes materiālā stāvokļa izmaiņu prognozes.  Pētījuma rezultāti liecina, ka šajā mēnesī iedzīvotāju noskaņojums ir jūtami uzlabojies pilnīgi visās pētījuma pozīcijās.

Igaunijas varasiestādes pieņēmušas lēmumu izraidīt divus Krievijas diplomātus, kas strādā Krievijas ģenerālkonsulātā Narvas pilsētā. Igaunijas Ārlietu ministrija nesniedza sīkāku informāciju par apstākļiem. Krievijas vēstniecībai iesniegta attiecīga nota. Arī Krievijas vēstniecība atteikusies sniegt komentārus par diplomātu izraidīšanu. Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija Igaunijas lēmumu nodēvējusi par “kārtējo nedraudzīgo un nekādi nepamatoto aktu, kas nepaliks bez atbildes”.

Lielbritānijas policija vakar vakarā paziņojusi, ka tā atsākusi dalīties ar informāciju Mančestras spridzināšanas lietā ar ASV.  Londona vakar paziņoja, ka šī informācijas apmaiņa esot pārtraukta, jo dati par terorista identitāti tika nopludināta ASV medijiem vēl pirms tam, kad to oficiāli bija atklājusi britu policija. Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja šo incidentu vakar  NATO samita laikā Briselē apsprieda ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Tramps informācijas noplūdi par Mančestras terorakta izmeklēšanu raksturoja kā dziļi satraucošu un uzdeva veikt izmeklēšanu.

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas trešajā spēlē grupas pastarīšu duelī pārliecinoši ar 3-0 apspēlēja Gruzijas valstsvienību. Līdz ar to Latvijas izlase tikusi pie pirmās uzvaras trīs spēlēs. Šī turnīra turpinājumā Latvija spēkosies arī ar Beļģiju un Portugāli.

Avots:LETA