Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis līdz mēneša beigām sagaida izvērtējumu par medijos izskanējušo iespējamo krāpšanos ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Premjers izdevis rezolūciju ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam sadarbībā ar Iekšlietu ministriju nekavējoties veikt pārbaudes saistībā ar masu medijos izskanējušajām bažām, ka vairāki uzņēmumi varētu būt krāpušies ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens darbu valdībā atstās pēc 2018.gada budžeta pieņemšanas Saeimā, proti, novembra beigās, šodien pēc koalīcijas partneru sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis. Valsts budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi pirmajā lasījumā plānots izskatīt 25. un 26.oktobrī. Savukārt otrajā, galīgajā lasījumā – 22. un 23.novembrī. Kučinskis stāstīja, ka šāda vienošanās ar Ašeradenu panākta šorīt un koalīcija šādu priekšlikumu atbalstīja.

Pašlaik vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ desmit pacientiem radušās medicīniska rakstura komplikācijas pēc acs kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, liecina slimnīcas paziņojums pašvaldības mājaslapā. Kā skaidroja slimnīcā, konstatētās medicīniska rakstura komplikācijas prasa pacientu tālāku ārstēšanos operējošā ārsta uzraudzībā. Slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību Somālijai saistībā ar terora aktu, kas 14.oktobrī notika Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo. Ministrija nosoda terorismu visās tā izpausmēs, uzsvērts paziņojumā. Kā ziņots, bojāgājušo skaits sestdien Mogadīšo notikušajā teroraktā pieaudzis līdz 276, bet 300 cilvēki ievainoti. Terorakts ar tik lielu upuru skaitu Somālijā līdz šim nebija pieredzēts.

“Rīgas satiksme” rītdien prezentēs jauna dizaina autobusu “Solaris Urbino”. Jaunie autobusi ir daļa no 2013.gadā noslēgtā iepirkumu līguma, kas paredz 175 autobusu iegādi. Kopumā līgums ar piegādātājiem noslēgts par 75,8 miljoniem eiro. Saņemot šos autobusus, Rīgai būs piegādāti jau 140 autobusi.

Akcijā “LV100 Dižošanās” trīs mēnešu laikā iedzīvotāji pieteikuši aptuveni 500 potenciālus dižkokus. Tāpat datus par vairāk nekā diviem tūkstošiem koku valstij dāvinājis dabas pētnieks, dižkoku meklēšanas entuziasts Arnis Bērziņš. No iedzīvotāju elektroniski pieteiktajiem kokiem 180 ir ozoli, 70 liepas, 24 vītoli, apmēram 20 kļavas un tikpat ošu.

Šķiet, ka līdzšinējais Austrijas ārlietu ministrs Sebastians Kurcs tikai 31 gada vecumā kļūs par nākamo kancleru, jo vakar notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējusi viņa vadītā konservatīvā Tautas partija. Saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem partija ieguvusi 31,6% balsu, kas konservatīvajiem nodrošinās vismaz 62 no 181 deputātu vietas.

Vētra “Ofēlija” šodien sasniegusi Īrijas krastus, un tajā jau ir viens bojāgājušais. Arī vietējais meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka vētra ir “potenciāli bīstama dzīvībai”. Tāpat dabas stihija bez elektrības atstājusi tūkstošiem cilvēku. Šī vētra varētu būt pēdējā pusgadsimta laikā spēcīgākā, kas plosījusies Īrijā. Arī Lielbritānijā notiek gatavošanās stihijai. Tur izsludināts dzeltenais brīdinājums. Britu salās tiek prognozēts spēcīgs vējš, kā arī lokāli plūdi.

Avots: LETA