Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča iespējamās kukuļņemšanas lieta neizčākstēs, ir pārliecināts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume, norādot, ka KNAB ir izsvēris visus iespējamos pierādījumu gūšanas veidus. Straume gan nemin laiku periodu, kas būs nepieciešams, lai savāktu pierādījumus un nodotu lietu kriminālvajāšanas uzsākšanai, vienlaikus piebilstot, ka tam nebūs vajadzīgi gadi, bet gan mēneši.

 

Latvijas bankām pusgada laikā būtu jāpārstāj apkalpot tā dēvētās čaulas kompānijas, par kuru izcelsmi nav skaidrības un kuras bieži izmanto naudas atmazgāšanas shēmās, šorīt raidījumam “900 sekundes” sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Pēters Putniņš, norādot, ka pārejas periods varētu tikt noteikts arī garāks, piemēram, astoņi vai desmit mēneši. Iepriekš Putniņš norādījis, ka Latvijas bankās pieļaujamais ārvalstu klientu biznesa apmērs ir ap 5%. Tāpat pēc Putniņa teiktā, Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir sākusi pārbaudi par Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitu iespējamiem slepeniem kontiem Latvijas bankās, kas varētu ilgt pāris nedēļas.

 

Satiksmes ministrijā šodien parakstīs līgumu ar pilnsabiedrību “PROSIV” par starptautiskajā lidostā “Rīga” veidojamās “Rail Baltica” dzelzceļa staciju, kam būs nepieciešama infrastruktūras un estakādes būvprojekta izstrāde.

 

Drošības policija secinājusi, ka Valsts simtgades svinības un Saeimas vēlēšanas ir galvenie šā gada izaicinājumi konstitucionālās iekārtas aizsardzības kontekstā, jo to laikā iespējama tā dēvētajai Krievijas tautiešu politikai piesaistīto personu un organizāciju aktivitāšu pastiprināšanās. Saskaņā ar DP novērojumiem, visbiežāk dezinformāciju par Latviju pagājušajā gadā izplatīja Aleksandrs Gapoņenko, savukārt Vladimirs Lindermans periodiski iesaistījās tendenciozā situācijas komentēšanā Krievijas propagandas plašsaziņas līdzekļiem.

 

Augstais atbalsts līdzšinējam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nedēļas nogalē notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās varētu liecināt par Krievijas pilsoņu neticību spējai ietekmēt “jau paredzamu” vēlēšanu iznākumu, skaidro pētījumu aģentūras SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc uzvaras tikko kā notikušajās vēlēšanās sola ķerties pie Maskavas un Rietumu starpā izveidojušos domstarpību risināšanas, norādot, ka ieinteresētībai šajā jautājumā ir jābūt no abām pusēm. Tāpat Putins nākamajā prezidentūras posmā sola investēt veselības aprūpē, izglītībā un infrastruktūrā.
Svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējaVladimirs Putins, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, saņemot 76,67% balsu.

 

Ceturto reizi Valmieras Drāmas teātrī pasniegta Krodera balva, kuru šogad saņēmis režisors Viesturs Kairišs. Šogad balvai tika izvirzīti 12 nominanti. Balvu pasniedza ceturto reizi.

 

Par godu gaidāmajai Ivara Selecka filmas “Turpinājums” pirmizrādei, kinoteātrī “Splendid palace” atklās režisora filmu plakātu izstādi no filmām “Pasaules paplašināšana” (1980), “Zolitūde” (1990), “Maestro bez frakas” (1985), “Meklēju vīrieti” (1983), “Sieviete, kuru gaida” (1978), “Šķērsiela”  un citām. Eksponētie plakāti ir daļa no Rīgas kino muzeja kolekcijas, kurā glabājas vairāk nekā 1300 plakātu no dažādiem laika posmiem, sākot no pašas pirmās Latvijā uzņemtās spēlfilmas “Es karā aiziedams” līdz pēdējos gados tapušām filmām.

 

 

Avots:    LETA