Pēc rūpīgas apspriešanās un ilgas domāšanas Radio Skonto kā konkursa “Grilēšanas eksperts” labākās receptes īpašnieci atdzīst Dzintru.
Šeit mēs publicējam labākās iesūtītās grilēšanas receptes, kuras jau šo piektdien piedalīsies izlozē par lielo 10kg kokogļu maisu no Marienburg
Sigitas ģimenes neparastākā grilēšanas recepte
Sastāvdaļas:
- Cūkgaļas kakla karbonāde 2 kg;
- Kola 500 ml;
- Pāriskarotes eļļas;
- Viens citrons (citrona sula);
- pāris karotes sojas mērces;
- Sesās ķiploku daiviņas;
- viena tējkarote sāls (ar kaudzīti);
- Smaržīgie maltie pipari;
- Viena rīveta ingvera saknīte (aptuveni 50 gr).
Sajaucam visas sastāvdaļas marinādē, sagriežam gaļu sev tīkamos gabaliņos,un liekam marinēties kādas četras līdz sešas stundas vairāk gan nevajadzētu.
Labu apetīti
Ineses saldā grilējuma recepte
Prieks par siltā laika iestāšanos un iespēju pavadīt tik daudz laik ārā, kopā ar ģimeni, draugiem un visiem kuriem patīk būt kopā.
Šādās tikšanās reizēs neizbēgamas ir interesantas sarunas, kādas sportiskas aktivitātes un arī mielošanās, un svaigā gaisā apetīte ir tik laba!
Mums itin labi patīk grilēt gan šašliku, gan zivi, gan vienkārši uz grila uzcept desiņas, bet ir viens gards ēdiens, kuru gatavojam uz grila un pasniedzam saldajā, gaužām vienkārš un ļoti piemērots piknikam.
Sastāvdaļas:
- Banāni (tik cik ēdāju);
- Tumšā šokolāde – viena tāfelīte;
- Follijs.
Banānus rūpīgi nomazgā, iegriež gareniski, lai var atvērt kā kabatiņu. Sadrupina tumšo šokolādi, to liek banāna “kabatiņā”. Banānu ietin folijā un liek grilēties. Grilēšanas ilgums atkarīgs no ogļu karstuma, bet neaizņem vairāk par 10 minūtēm.
Gardums ir ļoti karsts, un ļoti gards.
To protams var papildināt ar saldējumu.
Labu visiem apetīti.
Dzintras recepte
Par cik ir iestājies vasaras siltais laiks, Es labprāt padalīšos ar savu īpašo grilēšanas recepti, ko izmantoju, kad sanāk ciemiņi, dārza svētkos.
Grilēsim 8 personām:
- 800 gramus lielopu gaļas;
- 2 zaļās paprikas;
- 2 dzeltenās paprikas;
- 30 kokteiļtomāti;
- 6-8 selerijas kātiņi;
- 10-12 cepamie sīpoli.
Marinādes sastāvdaļas:
- 200 grami čili mērces;
- 100 grami eļļas;
- 4 ēdamkarotes vīna etiķa;
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura;
- 2 sasmalcināti sīpoli;
- 2 izspiestas ķiploka daiviņas;
- 4 tējkarotes. timitāna;
- 1 tejkarotes maltu melno piparu;
- 1 tējkarote sāls.
Pagatavošana:
Gaļu sagriež iesmiņiem piemērota lieluma kubiņos.
Marinādi samaisa.
Gaļu pamīšus ar paprikas gabaliņiem un nomizotiem sīpoliem sadur uz iesmiņiem.
Iesmiņus liek bļodā un uzlej marinādi.Iesmiņus apgroza, lai marināde sadalītos vienmērīgi. Uz pāris stundām liek vēsumā ievilkties.
Cep ogļu vai elektriskā grilā 15-20 minūtes.
Gatavošanas laiks:apmēram 30 min+ 2h marinēšanai.
Lai Jums laba apetīte un izdevušies dārza svētki!
Marinādi samaisa.
Gaļu pamīšus ar paprikas gabaliņiem un nomizotiem sīpoliem sadur uz iesmiņiem.
Iesmiņus liek bļodā un uzlej marinādi.Iesmiņus apgroza, lai marināde sadalītos vienmērīgi. Uz pāris stundām liek vēsumā ievilkties.
Cep ogļu vai elektriskā grilā 15-20 minūtes.
Gatavošanas laiks:apmēram 30 min+ 2h marinēšanai.
Lai Jums laba apetīte un izdevušies dārza svētki!
Sūti arī savu interesanto grilēšanas recepti uz recepte@radioskonto.lv un piedalies Radio Skonto un Marienburg rīkotajā konkursā “Grilēšanas eksperts”